Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Politiets persondatarett

en studie av hjemmels- og formålskrav ved politiets utlevering av personopplysninger til utlandet

Politiets persondatarett tar for seg nasjonale og internasjonale regler om informasjonsutveksling som ledd i mellomstatlig kriminalitetsbekjempende samarbeid.
Et kjernespørsmål er hvor balansepunktet mellom bruk og beskyttelse av personopplysninger skal ligge ved kriminalitetsbekjempelse. Les mer

759,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Politiets persondatarett tar for seg nasjonale og internasjonale regler om informasjonsutveksling som ledd i mellomstatlig kriminalitetsbekjempende samarbeid.
Et kjernespørsmål er hvor balansepunktet mellom bruk og beskyttelse av personopplysninger skal ligge ved kriminalitetsbekjempelse. Hovedfokuset er det internasjonale politisamarbeidet, men også nasjonal informasjonsflyt mellom politi og andre norske myndighetsorganer drøftes.

I tillegg til å drøfte de gjeldende rettslige rammene for deling av informasjon, belyser forfatteren hvilke endringer som har funnet sted de siste tiårene når det gjelder vektingen av de hensyn som ligger til grunn for reglene.

Hovedtendensene er at tersklene for informasjonsflyt gradvis er blitt senket, og strømmen av informasjon øker. Ulike folkerettslige avtalers innvirkning på norsk rett er et gjennomgående tema i boken.
Forord og innholdsfortegnelse(pdf, 354,00 kB)

Detaljer

Forlag
Gyldendal juridisk
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205461918
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Politiets persondatarett:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv