Fornærmedes rettigheter

en håndbok

«Fornærmedes rettigheter. En håndbok» gir en oversikt over hvilke juridiske rettigheter ofre for vold som utøves i nære relasjoner, har. Boken er en praktisk veileder som også gir svar på hvem man kan kontakte hvis man utsettes for vold, og hvordan forholdet mellom hjelpers taushetsplikt og meldeplikt er. Les mer
Vår pris
299,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 21.04.21

Vår pris: 299,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 21.04.21

Om boka

«Fornærmedes rettigheter. En håndbok» gir en oversikt over hvilke juridiske rettigheter ofre for vold som utøves i nære relasjoner, har. Boken er en praktisk veileder som også gir svar på hvem man kan kontakte hvis man utsettes for vold, og hvordan forholdet mellom hjelpers taushetsplikt og meldeplikt er. I tillegg gir den blant annet svar på hvilke hjelpetiltak politiet kan iverksette, hvilken økonomisk bistand NAV kan bistå med, og når man har krav på bistandsadvokat, og den inneholder en oversikt over hjelpeinstanser.

Boken er rettet mot personer som har vært ofre for vold i nære relasjoner, deres hjelpere, pårørende og ansatte i førstelinjen som er i kontakt med fornærmede. Den vil også være et nyttig oppslagsverk for andre som har kontakt med fornærmede, herunder politiet, barnevernet, sosialarbeidere, barnehagelærere, allmennlærere og sykepleiere.

Fakta