Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Stay Behind

Bind 2 : På innsiden av Stay Behind : Forsvarets hemmelige militæravdeling 1946-1990

I ettertid er Stay Behind blitt karakterisert som den mest superhemmelige av de store og varige militæravdelingene under den kalde krigen. Men på slutten av 1970-tallet, etter avdekking av to våpenlagre, ble det kjent at Norge hadde et okkupasjonsforsvar. Les mer

479,-
Sendes innen 1 virkedag
I ettertid er Stay Behind blitt karakterisert som den mest superhemmelige av de store og varige militæravdelingene under den kalde krigen. Men på slutten av 1970-tallet, etter avdekking av to våpenlagre, ble det kjent at Norge hadde et okkupasjonsforsvar. Avsløringene, som førte til indre strid i SB-staben, blir grundig belyst i bind 2.

Basert på et vell av kilder får leserne her et bilde av livet på innsiden av SB. Rekruttering, opplæring, øvelser, sikkerhetsforanstaltninger og velferdstiltak blir detaljert beskrevet, og i tillegg belyst av en rekke tidligere SB-agenters og familiemedlemmers personlige fortellinger.

Selv etter Lund-kommisjonens gransking av Forsvarets hemmelige tjenester, forble det ukjent at SB i krig skulle bistå allierte styrker for å frigjøre sovjetisk-okkuperte områder i Norge. Derfor hadde SB-agenter i fredstid ofte realistiske feltøvelser med allierte og norske spesialstyrker, og de samarbeidet godt og omfattende med HV. Avgraderte CIA-dokumenter og andre kilder viser hvordan SB-sjefen startet fornyelsen av SB utover på 1970-og 1980-tallet, blant annet med en dramatisk todeling.

Medlemsvurdering:
Ok også den første... Mye info..... For den intreserte

Uno Jahr

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
695
ISBN
9788253044187
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Format
25 x 18 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

U
Uno Jahr – 04.04.2024

– Ok også den første... Mye info..... For den intreserte

Oppdag mer

Bøker som ligner på Stay Behind:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Berlin

Helge Jordheim
Innbundet 
437,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv