Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Habeas corpus

roman

«Eineståande vengespenn ... energisk, konsekvent og medrivande.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Korleis leva anstendig i ein verden der individualismen er einerådande, der samhald og kollektivt ansvar er i vanry, og pengar og makt dei einaste måla på framgang og lykke?

Gjennom eit tjuetals ulike livshistorier frå vår samtid og nære fortid fortel Habeas Corpus om kvinner og menn som prøver å leva så sant og rett dei kan, ut frå dei lover og reglar som gjeld i samfunnet. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 1 virkedag
Korleis leva anstendig i ein verden der individualismen er einerådande, der samhald og kollektivt ansvar er i vanry, og pengar og makt dei einaste måla på framgang og lykke?

Gjennom eit tjuetals ulike livshistorier frå vår samtid og nære fortid fortel Habeas Corpus om kvinner og menn som prøver å leva så sant og rett dei kan, ut frå dei lover og reglar som gjeld i samfunnet. Liva deira blir vikla inn i kvarandre, vikla inn i den store historia og inn i krefter som er sterkare enn dei sjølve. Vi er i Norge, i Europa, i Nord- og Sør-Amerika.

Når andre gjer urett, kan vi straffa og boikotta dei, korleis boikottar vi oss sjølve?

Kva med den lovlydige, når lov blir urett?

Habeas Corpus er ein djupt humoristisk og alvorleg roman om menneske som gjer motstand og kjempar, som gjer det beste ut av det, som ofte lid nederlag og som av og til vinn fram, i kampen for å leva verdige liv.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
317
ISBN
9788205569614
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Eineståande vengespenn ... energisk, konsekvent og medrivande.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Fløgstad er fortsatt skarp nok til å bygge opp til en slagkraftig slutt.»

Emilio Sanhueza, Aftenposten

«Fløgstads historieformidling er lærerik og stimulerende. (...) Budskapet har man kanskje hørt før, men Fløgstad klarer å formidle det på en måte ingen fagartikkel, essay eller reportasje kunne fått til.»

Jonas Hansen Meyer, nrk.no

«Samstundes signaliserer boktittelen det som kanskje er teksten sitt viktigaste credo, at jussen er politisk, noko forteljaren avdekkjer igjen og igjen, energisk, konsekvent og medrivande. (...) Det heile er fascinerande, perspektivrikt, ja, ofte praktfullt gjort.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«(...) Fløgstad kjører sin avsløringsretorikk, bitende skarp, syrlig og morsom»

Astrid Fosvold, Vårt Land

«Selv om latteren blir sittende fast i halsen, er det vidd over presentasjonen av en mer klimanøytral våpenindustri i Nato, med elektriske panservogner, gjenvinnbare clusterbomber og miljøvennlig napalm med kortere nedbrytingstid. (...) så spekket med syrlig og skarp Fløgstad at den framstår som aktuell norsk og europeisk selvpisking på høyt nivå.»

Terje Eidsvåg, Adresseavisen

«Nok et mesterverk fra Kjartan Fløgstad (...) «Habeas Corpus» er en humoristisk og alvorlige roman om menneske som gjør motstand og kjemper, som gjør det beste ut av det, som ofte lider nederlag og som av og til vinner frem, i kampen for å leve det verdige liv.»

Simen Ingemundsen, Randaberg24

«Komposisjonen likner det Fløgstad i et fyldig intervju i Bokmagasinet (13. august) benevnte som en sandharpe. Blandingen av fiktive og faktiske navn fungerer i boka som strenger, spent for å kunne skille ut kunnskap. Et mylder av virkelige, historiske personer fra forrige århundre treffer 21 fiktive personer slik at forrige århundres utvikling av en felles europeisk sentralmakt, ofte kalt «markedet», trer fram i et nytt lys. (...) Man må rett og slett lese Habeas Corpus ogtenke selv.»

Tom Egil Hverven, Klassekampen

«Enten du kjøper Fløgstads analyse eller ikke, vil romanen definitivt få deg til å tenke. Men den tenkningen kommer ikke gratis. (...) Etter endt lesning av denne originale og tette veven av en roman, føler jeg meg litt smartere, som om jeg har oppgradert sinnets programvare.»

Jonas Hansen Meyer, NRK

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Habeas corpus:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ibsen

Sverre Mørkhagen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv