Atlas for nysgjerrige sjeler

; Infographic.ly (firma) (Illustratør) ; Øyvind Lysebo Ekelund (Oversetter)

La deg overraske og oppdag nye sammenhenger når fakta om verden i dag vises på en smart måte i kart fra hele planeten. Les mer
Vår pris
305,-
Spar
44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Et kart kan fortelle mer enn du tror! Her kommer aha-opplevelsene på løpende bånd, og du får kunnskaper du ikke har tenkt på at kan være morsomme å ha. Forfatteren av Atlas for nysgjerrige sjeler er en mester i å sammenstille faktainformasjon med kartdata til interessante og overraskende oppdagelser.

Vet du for eksempel hvor utrolig stort Afrika egentlig er, når det vises i reell størrelse i forhold til andre land? Eller hvilke land i verden Storbritannia IKKE har okkupert? Hvilke land kjører på «feil» side av veien, og hva slags eksportvarer er viktigst i hvilke land? Her er det fullt av fakta om hele vår fantastiske planet, om kultur, historie, politikk og alt mulig annet.

Fullt av overraskelser
Boka viser mangfoldet i land og områder på kloden, så mange ulike ressurser og særegenheter. Se hvilke land som hadde flest og færrest døde under andre verdenskrig, hvordan kartet ville sett ut hvis Romerriket ble gjenforent i dag, hvilke land som har flest giftige dyr og finn stedsnavn på mer enn 20 bokstaver.

Her er oversikt over fallet i fruktbarhet i verden de siste tiårene, om hvordan Nord-Amerikas befolkning passer inn i henholdsvis Europa og Afrika, hvilke land som har fotball og hvilke som har soccer, verdens raskest voksende religioner, europakartet inndelt etter etnisitet, oversikt over nest største nasjonalitet i europeiske land – og mye, mye mer.

Det er bare å bla og bli forundret, kanskje litt skremt, men helt sikkert fascinert. Og vær forberedt på å forandre syn på verden.

«Jeg har alltid vært interessert i kart og de overraskende tingene de kan lære oss. […] Det mest populære kartet både etter besøkstall og kommentarer er 'Nest største nasjonalitet som bor i hvert europeiske land', som du også kan se i denne boken.»
Ian Wright i forordet til boka.

Fakta

Medlemsblad

Om forfatteren

Ian Wright driver Brilliant Maps, et av de mest populære kartografiske nettstedene, I tillegg til å være kartofil, er han også en glad vandrer.

I 2015 kombinerte han disse to pasjonene og ble den første til å gå hele Londons utvidede metronett. Han er opprinnelig fra Canada, men bor nå i Storbritannia.

Bla i boka