Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Fysikalsk kjemi

Fysikalsk kjemi dekker pensum i alle grunnkurs i fysikalsk kjemi ved landets universitets- og ingeniørutdanninger. Disse grunnkursene oppleves ofte som meget krevende av studentene, og det har lenge vært et klart behov for å få stoffet presentert på norsk. Les mer

1119,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager
Fysikalsk kjemi dekker pensum i alle grunnkurs i fysikalsk kjemi ved landets universitets- og ingeniørutdanninger. Disse grunnkursene oppleves ofte som meget krevende av studentene, og det har lenge vært et klart behov for å få stoffet presentert på norsk. Forfatterne gjør stoffet lettere tilgjengelig også ved å knytte det opp mot praktiske anvendelser, og ved å bruke mange figurer og beregningseksempler. Boken bruker konsekvent SI-enheter og IUPAC-konvensjoner. Det er også et mål å etablere norsk fagterminologi på feltet. Dr.ing. og siv.øk. Morten Helbæk er førsteamanuensis ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Han har doktorgrad i fysikalsk kjemi og flere års undervisningserfaring fra universitet og høgskole. Dr.techn. og dr.ing. Signe Kjelstrup er professor i fysikalsk kjemi ved NTNU. Hun har også en bistilling ved Delft Tekniske Universitet i Nederland, er æresdoktor ved Universitetet i Nord-Øst Kina, og har vært gjesteprofessor ved flere universiteter.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
796
ISBN
9788245004045
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2006
Format
27 x 20 cm
Serie
Fysikalsk kjemi og oppgavesamling

Kunders vurdering

S
Sigri – 01.11.2009

– Endelig er det skrevet en bok om fysikalsk kjemi på norsk. Forfatterne skriver at deres mål med å lage en norsk bok i faget blant annet var å forenkle et ellers vanskelig stoff, og tusen takk til dem for det. Fysikalsk kjemi blir regnet som en av de vanskeligste grenene innenfor kjemi og det å kunne lese dette stoffet på norsk forenkler det i betydelig grad. Boken er fint inndelt i kapitler og tar for seg alt fra termodynamikk til osmotisk trykk. Den er svært oversiktlig skrevet og inneholder også tabeller over viktige konstanter og symboler. Skal du lese fysikalsk kjemi så er dette boken.

E
Edderkopp – 24.08.2009

– Dette er en flott bok om fysikalsk kjemi. I motsetning til de fleste andre bøker om faget er denne skrevet på norsk, med et relativt lettfattelig språk. Fremme i boken er det en oversikt over forskjellige symboler som brukes gjennom boken, med angitt SI-enhet der dette er relevant. Bakerst finner man vedlegg med blant annet viktige konstanter, omregningsfaktorer og diverse forstavelser (desimale og dekadiske). I løpet av boken finner man "verdt å vite"-rammer som blant annet forklarer praktiske bruksområder av forskjellige emner. Morten Helbæk og Signe Kjelstrup har gjort en kjempegod jobb med å lage et norsk alternativ til alle de engelske bøkene som finnes om emnet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fysikalsk kjemi:

Kjemi

Alexander H. Sandtorv
Paperback 
299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ph.d.

Silje Bringsrud Fekjær
Paperback 
389,-
 

Logg inn

Handlekurv