Katti Anker Møller
«Velskrevet og lettfattelig om en av våre mest sentrale kvinnesakskvinner»
Cathrine Krøger, Dagbladet
«Grunnlaget for all frihet må være rådighet over egen kropp og hva i den er. Alt annet er en slaves tilstand»
Katti Anker Møller (1868-1945) var overklassedatteren og godseierfruen som ble utskjelt, latterliggjort og skandalisert for sin kamp for kvinners rett til prevensjon og abort, i tillegg til å gi barn retten til fars navn og arv.
Les mer
Katti Anker Møller (1868-1945) var overklassedatteren og godseierfruen som ble utskjelt, latterliggjort og skandalisert for sin kamp for kvinners rett til prevensjon og abort, i tillegg til å gi barn retten til fars navn og arv. Gjennom ukjente dagboksnotater og brev følger vi den unge skjønnheten inn i den politiske oppvåkningen. Tankene hennes om prevensjon og abort skaper voldsomme reaksjoner, og er så kontroversielle at selv søsteren bryter kontakten med henne. Hun dør i 1945, men i løpet av de tretti neste årene, endrer det norske sam.funnet seg og følger i sporene hun gikk opp.
Med utgangspunkt i et stort og overraskende kildemateriale kommer Hege Duckert tett inn på livet til Møller. Med suverent blikk for detaljer og sin enestående evne til å se sammenhengen mellom det politiske og det personlige skriver hun frem den medrivende historien om en av den norske historiens aller viktigste kvinner.
Detaljer
- Forlag
- J.M. Stenersens forlag
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 511
- ISBN
- 9788272017964
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2023
- Originaltittel
- Katti Anker Møller
- Format
- 23 x 16 cm
- Nr
- 8219893
Lytt til utdrag
Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven
Les utdrag
Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag herAnmeldelser
«Velskrevet og lettfattelig om en av våre mest sentrale kvinnesakskvinner»
Cathrine Krøger, Dagbladet
«glimrende godt skrevet og samtidig forunderlig lettlest.»
Johanne Elster Hanson, Morgenbladet
«klok og velskrevet [...] stoffet er sømløst flettet sammen til et episk hele [...] I tillegg til å være en god og opplysende tekst, er boka imponerende godt kildebelagt»
Janneken Øverland, Klassekampen