Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Ladivine

roman

Gåtefull fortelling om opphav, skamfølelse og fremmedgjøring, som stiller svært viktige spørsmål om identitet og tilhørighet.

Marie NDiaye er født 1967 i Pithiviers i Frankrike. Hun utga sin første roman, «Quant au riche avenir» («Og når det gjelder fremtiden») i en alder av 17 år og har senere utgitt en lang rekke romaner, noveller og skuespill. Les mer

399,-
Sendes innen 3 virkedager
Gåtefull fortelling om opphav, skamfølelse og fremmedgjøring, som stiller svært viktige spørsmål om identitet og tilhørighet.

Marie NDiaye er født 1967 i Pithiviers i Frankrike. Hun utga sin første roman, «Quant au riche avenir» («Og når det gjelder fremtiden») i en alder av 17 år og har senere utgitt en lang rekke romaner, noveller og skuespill. I 2009 ble hun tildelt Goncourtprisen for romanen «Tre sterke kvinner». Hun har også vunnet Prix Femina (2011), og i 2016 var hun langlistet til Man Booker International Prize for «Ladivine». I «Ladivine» møter vi Clarisse Rivière som velger å late som om hun er foreldreløs overfor mannen og datteren sin, heller enn å fortelle dem om moren Ladivine, som er en fattig, mørkhudet hushjelp. Slik lever hun to liv - som Clarisse sammen med familien sin, og som Malinka (hennes egentlige navn) når hun i det skjulte besøker moren. «Ladivine» handler om kvinner i tre generasjoner, hvis forbannelse og skjebne defineres av deres opphav, skamfølelse og fremmedgjøring. Hemmeligheter, løgner, skyld og til slutt tilgivelse gjør denne fortellingen gåtefull, samtidig som den stiller svært viktige spørsmål rundt identitet og tilhørighet, og også omkring kjønn.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
358
ISBN
9788274888982
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Ladivine
Format
22 x 14 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ladivine:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv