Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Usensurert

midtøstens kvinner : ti møter

Annenrangs borger?
Birgitte C. Huitfeldt har reist, møtt og snakket med ti svært innflytelsesrike kvinner fra hvert sitt land i Midtøsten gjennom en treårsperiode. Her forteller hun fra sine reiser og møter, og er i intervjuets form i dialog med Egypt, Syria, Tyrkia, Libya, Palestina, Iran, Jordan, Jemen, Irak og Saudi Arabia, representert ved hver sin kvinne; usensurert og i nærkontakt. Les mer

273,-

300,- Spar: 27,-

Paperback
Utsolgt
Annenrangs borger?
Birgitte C. Huitfeldt har reist, møtt og snakket med ti svært innflytelsesrike kvinner fra hvert sitt land i Midtøsten gjennom en treårsperiode. Her forteller hun fra sine reiser og møter, og er i intervjuets form i dialog med Egypt, Syria, Tyrkia, Libya, Palestina, Iran, Jordan, Jemen, Irak og Saudi Arabia, representert ved hver sin kvinne; usensurert og i nærkontakt.
De siste tre årene har gitt store utslag av opprør, krig, terror, ekstremisme, uro og nød etter Den arabiske våren i 2011. Boken tar opp dagsaktuelle hendelser og politiske og sosiale problemstillinger som rammer kvinner hardest i denne delen av verden. Hva gjør det med oss at vold mot kvinnen, og sensur og straff av hennes virke, skrift og ytringer stadig er akseptert i patriarkatene i store deler av Midtøsten?

De ti kvinnene som her forteller fra sine ståsted, sine erfaringer og sine hjemland er ulike i nasjonalitet, bakgrunn, alder og yrkesvei, men de har alle til felles at de arbeider for fred, opp.lysning, menneske.rettigheter, ytringsfrihet, likestilling, kvinners helse og utdanning, og for demokrati for alle. Kvinnene i denne boken er selv forfulgt, straffet, truet og fengslet for sine meninger og sine gode gjerninger på hver sin måte; noen lever i livslangt eksil; men de enes om et felles mål om forandring og vekst for det vakre, men uttørkede, krigsrammede og overbefolket område vi kaller Midtøsten.

«Birgitte C. Huitfeldt (f. 1959) er litteraturviter fra Universitetet i Oslo, skribent og sakprosa forfatter. Hun har 15 års erfaring som redaksjons.sekretær og forlagsredaktør, og hun har tidligere utgitt bøkene Kvinnereisen - møter med feminismens tenkere (Humanist forlag, 2008), Vi er tiden - møter med kvinner i skandinavisk litteratur (Humanist forlag, 2011) og Skjønnhetens makt - samtaler med Camille Paglia (Vidarforlaget, 2013).

Medlemsvurdering:
En vekker for nordiske kvinner som tar sine rettigheter som en selvfølge- og interessant og lærerik lesning. Huidtfeldt trekker linjer langt tilbake i tid; da kvinner hadde mektige posisjoner i arabiske land- og diskuterer hva som har gått galt i land der kvinners rettigheter er blitt dramatisk svekket i moderne tid.

T. Kolaas

Detaljer

Forlag
Agenda forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
455
ISBN
9788230015698
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
22 x 16 cm

Kunders vurdering

T
T. Kolaas – 12.01.2018

– En vekker for nordiske kvinner som tar sine rettigheter som en selvfølge- og interessant og lærerik lesning. Huidtfeldt trekker linjer langt tilbake i tid; da kvinner hadde mektige posisjoner i arabiske land- og diskuterer hva som har gått galt i land der kvinners rettigheter er blitt dramatisk svekket i moderne tid.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Usensurert:

Fengslet

Andreas Ribe-Nyhus
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv