Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Alt en mann er

"En dyktig og underholdende undersøkelse av tilstanden til den moderne europeiske mannen (...) Eksistensiell uro gjort med glede, innsiktsfullt og alt for gjenkjennelig."

Financial Times

Ni menn. Hver av dem i ulike stadier i livet. Hver av dem vekk fra hjemmet. Og hver av dem forsøker - i en forstad i Praha, i en overutbygd alpinsk landsby, i en avkjørsel til en belgisk motorvei, på et slitent kypriotisk hotell - å forstå hva det betyr å være i live, her og nå. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Ni menn. Hver av dem i ulike stadier i livet. Hver av dem vekk fra hjemmet. Og hver av dem forsøker - i en forstad i Praha, i en overutbygd alpinsk landsby, i en avkjørsel til en belgisk motorvei, på et slitent kypriotisk hotell - å forstå hva det betyr å være i live, her og nå. Romanen strekker seg fra en ungdoms vår til alderdommens vinter, der de tilsynelatende separate fortellingene akkumuleres til bilde av én samlet, delt eksistens. Et bilde som undersøker hva det vil si å være mann i dag. Samtidig er dette en roman som vekker til live det fysiske og følelsesmessige terrenget av et stadig mer globalt Europa.

Disse ni livene former en skarpsindig og ny type roman der David Szalay skisserer et ganske mørkt bilde av mannens utfordringer i det 21. århundre.

Mørk og uroende, men ofte også infamt og komisk. Alt en mann er kjennetegnes av Szalays dyptpløyende psykologiske innsikt i sine karakterers liv og situasjon. Fra en arbeiderklasse eks-militær til pompøs universitetsstudent, fra middelklassetaperen til russisk oligark, hver av disse mennene skildres med overveldende autentisitet og innlevelse. Nådeløst og sakte, men sikkert, etterhvert som denne briljante boken utfolder seg, blir hovedpersonen i hvert kapittel eldre enn i det foregående, kulden senker seg så å si, mens romanen får en fantastisk kraft og tyngde.

"En dyktig og underholdende undersøkelse av tilstanden til den moderne europeiske mannen (...) Eksistensiell uro gjort med glede, innsiktsfullt og alt for gjenkjennelig.»

Financial Times, Sommerbøker 2016

«Dette føles som en stor roman styrt av det overbyggende temaet: hva handler mitt liv, her og nå, om? Hver fortelling tar kvelertak på leseren. Vi lever oss helt inn i handlingsforløpet og tilslutt står vi ansikt til ansikt med sannheten om den menneskelige tilstand: ingenting er evig, ikke vi, ikke våre barn, den menneskelige rase, jorda eller stjernene. Sjeldent har det blitt så briljant og iskaldt vist frem.»

Daily Mail (UK)

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202533748
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
All that man is

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

"En dyktig og underholdende undersøkelse av tilstanden til den moderne europeiske mannen (...) Eksistensiell uro gjort med glede, innsiktsfullt og alt for gjenkjennelig."

Financial Times

"Dette føles som en stor roman styrt av det overbyggende temaet: hva handler mitt liv, her og nå, om? Hver fortelling tar kvelertak på leseren. Vi lever oss helt inn i handlingsforløpet og tilslutt står vi ansikt til ansikt med sannheten om den menneskelige tilstand: ingenting er evig, ikke vi, ikke våre barn, den menneskelige rase, jorda eller stjernene. Sjeldent har det blitt så briljant og iskaldt vist frem."

Daily Mail (UK)

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Alt en mann er:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv