BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

And Then There Were None

«

‘Agatha Christie’s masterpiece.’
Spectator

‘One of the very best, most genuinely bewildering Christies.’
Observer

‘The most astonishingly impudent, ingenious and altogether successful mystery story since The Murder of Roger Ackroyd.’
Daily Herald

‘One of the most ingenious thrillers in many a day.’
Time Magazine

‘There is no doubt that this is a highly ingenious jigsaw by a master of puzzling.’
Books

‘There is no cheating; the reader is just bamboozled in a straightforward way from first to last… The most colossal achievement of a colossal career. The book must rank with Mrs Christie’s previous best – on the top notch of detection.’
New Statesman

‘The whole thing is utterly impossible and utterly fascinating. It is the most baffling mystery Agatha Christie has ever written.’
New York Times

»

Agatha Christie's masterpiece, and the best-selling murder mystery book of all time, celebrates its 80th birthday with this gorgeous hardback Special Edition.'We're not going to leave the island. Les mer

218,-
Sendes innen 7 virkedager
Agatha Christie's masterpiece, and the best-selling murder mystery book of all time, celebrates its 80th birthday with this gorgeous hardback Special Edition.'We're not going to leave the island. None of us will ever leave. It's the end, you see - the end of everything...'1939. Europe teeters on the brink of war. Ten strangers are invited to Soldier Island, an isolated rock near the Devon coast. Cut off from the mainland, with their generous hosts Mr and Mrs U.N. Owen mysteriously absent, they are each accused of a terrible crime. When one of the party dies suddenly they realise they may be harbouring a murderer among their number.


The 10 strangers include a reckless playboy, a troubled Harley Street doctor, a formidable judge, an uncouth detective, an unscrupulous mercenary, a God-fearing spinster, two restless servants, a highly decorated general and an anxious secretary. One by one they are picked off. Who will survive? And who is the killer? Copies of an ominous nursery rhyme hang in each room, the murders mimicking the awful fates of its 'Ten Little Soldier Boys'.

Medlemsvurdering:
Dette er en liten mystikkperle. Brrrr, sier jeg. Ti personer befinner seg på en øy, og sakte men sikkert, blir de færre og færre. Agatha Christie vet nøyaktig hvordan hun skal kapre leseren og spre redsel mellom sidene.

Ingvild Hegge Eriksen, praktikant i Bokklubben

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
HarperCollins
Innbinding
Innbundet
Språk
Engelsk
ISBN
9780008328924
Utgivelsesår
2019
Format
22 x 14 cm

Om forfatteren

Agatha Christie was born in Torquay in 1890 and became, quite simply, the best-selling novelist in history. Her first novel, The Mysterious Affair at Styles, written towards the end of the First World War, introduced us to Hercule Poirot, who was to become the most popular detective in crime fiction since Sherlock Holmes. She is known throughout the world as the Queen of Crime. Her books have sold over a billion copies in the English language and another billion in over 100 foreign languages. She is the author of 80 crime novels and short story collections, 30 plays, and six novels under the name of Mary Westmacott.

Anmeldelser

«

‘Agatha Christie’s masterpiece.’
Spectator

‘One of the very best, most genuinely bewildering Christies.’
Observer

‘The most astonishingly impudent, ingenious and altogether successful mystery story since The Murder of Roger Ackroyd.’
Daily Herald

‘One of the most ingenious thrillers in many a day.’
Time Magazine

‘There is no doubt that this is a highly ingenious jigsaw by a master of puzzling.’
Books

‘There is no cheating; the reader is just bamboozled in a straightforward way from first to last… The most colossal achievement of a colossal career. The book must rank with Mrs Christie’s previous best – on the top notch of detection.’
New Statesman

‘The whole thing is utterly impossible and utterly fascinating. It is the most baffling mystery Agatha Christie has ever written.’
New York Times

»

Kunders vurdering

I
Ingvild Hegge Eriksen, praktikant i Bokklubben – 01.02.2017

– Dette er en liten mystikkperle. Brrrr, sier jeg. Ti personer befinner seg på en øy, og sakte men sikkert, blir de færre og færre. Agatha Christie vet nøyaktig hvordan hun skal kapre leseren og spre redsel mellom sidene.

F
FH – 27.04.2016

– Dette er nok en av Christies beste. Uhyggelige omgivelser på Soldier Island. Blir best på originalspråket.

O
Odyssevs – 24.07.2007

– Dette må være den beste av Agatha Christies fortellinger. Den handler om en gruppe menesker som blir invitert til å tilbringe en helg på en øy. Etter en stund, uten å møte verten, blir en av gjestene drept. Det mystiske med mordet er at det passer med et barnedikt som henger på veggen, som orginalt hadde gitt navn på boken, "Ti små negerbarn"\"ten litle niggers", som antagelig ble en litt krass tittel på en bok i det nyere samfunn. I følge barnediktet dør disse negerbarna en etter en. Det blir spennende å finne ut hvem som gjør dette med dem, hvorfor skjer det, hvem blir den neste og når blir det. Det som gjør denne boken enda bedre etter min mening, er at det ikke er noen tterforsker med i bildet, ingen miss Marple og ingen Poirot.

A
Anita – 09.10.2006

– Denne boka var obligatorisk for oss å lese i engelsk i fjor. Du kjenner følelsen av en bok som blir presset på deg. En bok du tror er utrolig kjedelig, et middel læreren bruker for å tyne noe av livsgleden ut av deg. Det var disse tankene jeg satt med da hele klassen fikk utdelt en bok hver. Jeg ble gledelig overrasket. Boka handler om ti helt ulike mennesker som blir invitert til negerøya, på kysten av Devon. Ingen kjenner vedkommende som har invitert dem, men alle brevene er undertegnet U.N.Owen. Etterhvert dør en etter en. Akkurat slik det er beskrevet i barnerglen ti små negerbarn. Denne må du absolutt lese.

E
Eniel – 29.01.2006

– Dette er uten tvil en av de absolutt aller beste skjønnlitterære bøker jeg noengang har lest, og uten tvil den beste krimboka jeg har lest. Når de ti personene som blir samlet på øya får sett på grunnlaget for sin invitasjon, slår det dem at ingen vet hvem som inviterte dem eller hvorfor. Ikke kommer de seg bort fra øya heller, grunnet været. Stemningen er mystisk, og det blir ikke bedre da de begynner å dø, en etter en, på samme måte som i et dikt som henger i stuen, "Ti små negerbarn".
Dette er en bok som med en gang griper deg, og slipper deg ikke før siste side er lest. En klarer simpelthen ikke legge den fra seg før en har funnet ut hvordan ting henger sammen. En glitrende, mesterlig skrevet spenningsroman.

M
Momma – 04.12.2005

– Kanskje dette er det beste Christie har skrevet? Jeg vet ikke, men jeg er ganske sikker på at man kan regne denne som en av de tre beste i alle fall. Den er spennende, har gode karakterer og er ganske greit skrevet. Det som kanskje er det beste, er at den skiller seg litt ut fra de andre bøkene til Agatha. Den er annerledes, og det er på en positiv måte. Man blir overrasket over den, og man liker den gjerne. Jeg leste for litt siden at et blad hadde kåret den til beste kriminalroman noensinne. Jeg syntes det er å ta i litt, men jeg vil absolutt gi den en femmer! Skal man lese kun en bok av denne krimmesteren, er dette absolutt det rette valget!

E
EgilO – 30.08.2005

– Dette er den mest intense og beste av alle Agatha Christie bøkene jeg har lest. Ti mennesker får samtidig innbydelse til Negerøya utenfor kysten av Devon. De som blir innbudt er veldig forskjellige blant andre; en gammel offiser, en dommer, en ung skolelærer, en playboy, en prippen frøken. De blir fraktet til øya, men ingen ser noe til den som arrangerer selskapet, U.N.Owen. Det viser seg at de 10 er fanget i en slags felle, og allerede første kvelden blir en av gjestene drept. Hva er dette? Hva skjer? Kommer de seg unna? Her har de overlevende Poirot til å hjelpe seg, etterhvert som nettet snører seg..En tett og psykologisk paranoidisk krim fra Christie som anbefales på det varmeste

O
Odyssevs – 24.03.2005

– Jeg er en som ikke liker krimbøker, jeg synes de fort blir kjedelige og ikke spesielt spennende, men så fant jeg denne boken hjemme hos en bekjent. Den handler om ti mennesker som får vær sitt brev om at de må komme ut til en øde øy som denne personen skal ha kjøpt. Alle de ti er litt skeptiske i starten, for det er ingen som kan huske noen med navnet U.N. Owen. Selskapet som ankommer øyen er en underlig samling, fra gamle og grå dommere til unge sportsbilentusiaster til prektige bibelfruer. Det hele begynner med en grammofonplate som anklager vær enkelt av dem for drap, så er det hele i gang. Det begynner kanskje litt tregt, men når du kommer lengre ut i historien blir du besatt av å finne ut, eller gjette hvem som er morderen. Samtidig er den kjempe spennende, du vet aldri hvem som blir neste offer, eller når det skal inntreffe. Du kommer ikke til å klare å legge boken fra deg. En kjempe historie av fru Christie, som alle bør lese.

L
Lotta – 30.11.2004

– Ti små negerbarn er like briljant og spennende som alle de andre bøkene til Agatha Christie. I likhet med de andre bøkene hennes holder hun deg på pinebenken helt til siste side. Det kan være en av grunnene til at boka var nesten umulig å legge fra seg. Jeg endte opp med å høre hele boka i et smekk uten å kunne ta en pause¿. For hvem i alle dager var morderen? På ei øde øy blir nemlig ti personer invitert av en mystisk og ukjent mann. Alle tar i mot innbydelsen og møter opp på den flotte ferieøya. Like flott blir nok ikke øya når de en etter en blir tatt av dage og ikke har noen muligheter til å komme seg fra øya. Jeg har ingen problemer med å anbefale verken lydboka eller boka, den er nemlig en knall bra krim bok med en meget overraskende slutt! Agatha Christie must have been one smart lady;)

M
Messias – 31.10.2004

– Agatha Christie er verdenskjent for sine fantastiske krimhistorier om Poirot og Miss Marple. And Then There Were None møter du ikke på disse skikkelsene, men den er allikevel an av Christies beste.I denne boka er det ti personer som tilsynelatende ikke har noe tilfelles som samles på en øy borte fra all sivilisasjon. hver av personene har fått hvert sitt mystiske brev som sier at de skal komme dit. På en peisehylle står det ti statuetter en etter en forsvinner de etterhvert som personene på øya blir drept, ingen vet hvem morderen kan være. vil det være noen som lever lenge nok til å finne denne bestialske morderen??????? Dette er en bok som absolutt må leses, den gir deg gåsehud på ryggen lenge etter at du er ferdig med den. Selv personer som ikke har sansen for krim bør lese denne fordi den ikke bare handler om å finne morderen, men også om forholdene mellom menneskene på øya lever under. Stol ikke på noen.

O
Oswald – 21.10.2004

– En gruppe på ni mennesker blir bedt å komme til negerøya. Da de kommer dit blir fort en av dem myrdet. Det som er det mest merkelige med det er at drapet følger en barnregle som viser hvordan ti små negerbarn en etter en blir tatt av dage. Etter hvert minker gruppen, og det viser seg at morderen er en av de ti!! Denne boka var den første jeg leste av Agatha Christie, og det er jeg i grunn glad for. Den er veldig spennende, og utrolig lett skrevet noe som gjør at man kommer igjennom på en to tre. Veldig bra bok med en gåte som du aldri tenker ut i hodet. Løsningen kommer selvfølgelig på slutten og den er virkelig ikke av den sorten man forstår ved å bare lese den en gang. Anbefaler denne boka veldig sterkt til alle med sans for spenning!

Oppdag mer

Bøker som ligner på And Then There Were None:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv