Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Båten om kvelden

Båten om kvelden (1968) vart Tarjei Vesaas' siste prosabok. Den er kanskje også hans rikaste og tvillaust den mest personlege.

Boka sprengjer grensene for den vanlege romanforma, og har innslag av lyrikk og av novellistiske bilete frå hans eiga minneverd. Les mer

299,-
Produseres på bestilling
Båten om kvelden (1968) vart Tarjei Vesaas' siste prosabok. Den er kanskje også hans rikaste og tvillaust den mest personlege.

Boka sprengjer grensene for den vanlege romanforma, og har innslag av lyrikk og av novellistiske bilete frå hans eiga minneverd. Boka kan lesast på mange måtar, mellom anna som ein gripande indre sjølbiografi. Aldri har Vesaas i prosa kome nærare inn mot det uutseielege.

«Båten om kvelden er ein av dei aller største lesaropplevingane eg har hatt... Han nådde djupare etter kvart og i dei siste bøkene er han forløyst som kunstnar. Dei siste bøkene er mest spennande. Som kunstnar må ein finna sitt eige tyngdepunkt, ein må finna seg sjølv. Vesaas klarte det.»

Lars Amund Vaage til Dag og Tid

«Ingen har skrevet så sanselig. Mange av tekstene er så intense, så sensuelle. En student sa han syntes teksten vibrerer og jeg ble nesten slått til bakken av denne beskrivelsen, for det var det samme jeg hadde følt. Det er nesten erotisk, ja helt ekstremt rått.»
Kjell Inge Skjerdingstad om Båten om kvelden til Dagsavisen

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Nynorsk
Sider
168
ISBN
9788205367692
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
19 x 12 cm
Serie
Gyldendal klassiker

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Båten om kvelden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Kokain

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv