Rabattkode: skuddår for -29% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Brødrene Karamasov

Brødrene Karamasov ble skrevet i 1879-1880 og fremstår som den store syntese i Dostojevskijs forfatterskap. På bakgrunn av en mordgåte drøfter dikteren livets viktigste spørsmål: Kan mennesket leve uten Gud? Aldri har argumentene mot den gudegitte verdensordning blitt fremført med større kraft enn av tvileren Ivan Karamasov, som velger å "returnere inngangsbilletten" til en verden av sult og barnemishandling. Les mer

599,-
Sendes innen 3 virkedager
Brødrene Karamasov ble skrevet i 1879-1880 og fremstår som den store syntese i Dostojevskijs forfatterskap. På bakgrunn av en mordgåte drøfter dikteren livets viktigste spørsmål: Kan mennesket leve uten Gud? Aldri har argumentene mot den gudegitte verdensordning blitt fremført med større kraft enn av tvileren Ivan Karamasov, som velger å "returnere inngangsbilletten" til en verden av sult og barnemishandling. Romanen når sitt høydepunkt i Legenden om Storinkvisitoren, hvor Kristus settes på anklagebenken: Hvorfor avslo Han Fristerens tilbud om å gjøre stener til brød? Hva skal et sultende menneske med frihet? Boken foreligger her i en samlet utgave av Geir Kjetsaas oversettelse.

Medlemsvurdering:
Denne boken blir av mange regnet som den beste noen gang skrevet, noe som ikke er utenkelig. Her fremstår Dostojevskijs romanunivers med en utrolig mangfoldighet og detaljrikdom. En sympatisk og noe ubestemmelig forteller presenterer historien om tre brødre og et fadermord. Hovedplottet er ikke det mest sentrale i denne boken, men mangfoldigheten, og alle de ulike livssyn, religiøse og eksistensielle spørsmål. Dostojevskij stiller seg ikke over karakterene i romanen, men lar dem komme til uttrykk på den måte de selv ville uttrykt seg, uansett hvor meget deres synspunkt strider med forfatterens. Dette er kanskje det mest bemerkelsesverdige ved boken, dens fravær av stillingtagen rundt for eksempel spørsmål om religion.

Marius

Detaljer

Forlag
Solum
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
966
ISBN
9788256019182
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Brat'ja Karamazovy
Format
22 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

M
Marius – 03.03.2005

– Denne boken blir av mange regnet som den beste noen gang skrevet, noe som ikke er utenkelig. Her fremstår Dostojevskijs romanunivers med en utrolig mangfoldighet og detaljrikdom. En sympatisk og noe ubestemmelig forteller presenterer historien om tre brødre og et fadermord. Hovedplottet er ikke det mest sentrale i denne boken, men mangfoldigheten, og alle de ulike livssyn, religiøse og eksistensielle spørsmål. Dostojevskij stiller seg ikke over karakterene i romanen, men lar dem komme til uttrykk på den måte de selv ville uttrykt seg, uansett hvor meget deres synspunkt strider med forfatterens. Dette er kanskje det mest bemerkelsesverdige ved boken, dens fravær av stillingtagen rundt for eksempel spørsmål om religion.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Brødrene Karamasov:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1794
169,-

1794

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
169,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv