Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Faust

en tragedie

"Faust" er bygget opp som en tragedie i to deler. Den følger livet til den aldrende vitenskapsmannen Faust, som er besatt av kunnskapstørst og lengsel efter dypere innsikt og personlig utvikling, men som også kjenner sine lyster og søker sanselig tilfredsstillelse. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
"Faust" er bygget opp som en tragedie i to deler. Den følger livet til den aldrende vitenskapsmannen Faust, som er besatt av kunnskapstørst og lengsel efter dypere innsikt og personlig utvikling, men som også kjenner sine lyster og søker sanselig tilfredsstillelse. Han inngår et veddemål med Djevelen, Mefistofeles, som skal hjelpe ham å nå sine mål. Det øyeblikk Faust føler seg helt tilfreds og ber tiden om å stå stille, har Mefistofeles rett til å bemektige seg hans sjel.

I tragediens første del får Faust sin ungdom tilbake. Han forfører den unge Gretchen, med alvorlige følger for henne og hennes familie.

I tragediens annen del trer Faust inn i historiens, politikkens og kulturens "store verden", makrokosmos, der vi får møte ham i mange maktposisjoner. Verket avsluttes med kampen mellom djevelen og himmelske krefter.

André Bjerkes berømte gjendiktning er her tilgjengelig i sin helhet, og med innledning og kommentarer av gjendikteren.

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203372728
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Faust
Serie
Faust

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Faust:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv