Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Forbrytelse og straff

Det evige spørsmål om vår alles skyld, om moralens grunnlag - og om soning i det hele tatt er mulig, blir besettende skildret i denne boken.
Forbrytelse og straff er en genial skildring av forbryterens psykologi, og leseren blir fra første stund ført med og tvunget til medopplevelse. Les mer

299,-
Sendes innen 3 virkedager
Det evige spørsmål om vår alles skyld, om moralens grunnlag - og om soning i det hele tatt er mulig, blir besettende skildret i denne boken.
Forbrytelse og straff er en genial skildring av forbryterens psykologi, og leseren blir fra første stund ført med og tvunget til medopplevelse. Er denne Raskolnikov et forherdet menneske, eller kunne dette like gjerne ha vært deg eller meg under gitte omstendigheter og forhold? I det ytre en kriminalroman - i det indre et sjeledrama - Forbrytelse og straff er en bok som man aldri blir ferdig med

Medlemsvurdering:
Boka handler om Raskolnikov, en fattig student i St. Petersburg. I det romanen starter er han lutfattig, bor på en liten tarvelig hybel, og har så vidt klær på kroppen. Han har droppet ut av universitetet, og fordriver dagene med grublerier. Han planlegger mordet på en gammel pantelånerske, og utfører det i en slags febertilværelse, som han selv ikke etter mordet kommer ut av. Dette er en mesterlig beskrivelse av en morders sinn, og spørsmålene rundt hva som kan ansees som en forbrytelse, og om man ikke ved å drepe et menneske kan redde 100 andre. Den feberaktige tilstanden Raskolnikov befinner seg i gjennomsyrer fortellerstilen. Han er hele tiden overbevist om at alle kan se på ham hva han har gjort. Et mesterverk som bør leses.

moi

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Solum
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
767
ISBN
9788256012275
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2000
Originaltittel
Prestuplenie i nakazanie
Format
21 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

m
moi – 09.01.2010

– Boka handler om Raskolnikov, en fattig student i St. Petersburg. I det romanen starter er han lutfattig, bor på en liten tarvelig hybel, og har så vidt klær på kroppen. Han har droppet ut av universitetet, og fordriver dagene med grublerier. Han planlegger mordet på en gammel pantelånerske, og utfører det i en slags febertilværelse, som han selv ikke etter mordet kommer ut av. Dette er en mesterlig beskrivelse av en morders sinn, og spørsmålene rundt hva som kan ansees som en forbrytelse, og om man ikke ved å drepe et menneske kan redde 100 andre. Den feberaktige tilstanden Raskolnikov befinner seg i gjennomsyrer fortellerstilen. Han er hele tiden overbevist om at alle kan se på ham hva han har gjort. Et mesterverk som bør leses.

L
LL – 06.07.2009

– "Forbrytelse og straff" er en bok svært mange har hørt om, men som få har lest. Dette kan ha noe med antall sider, den litt tunge oversettelsen fra russisk og bokens handling. Raskolnikov myrder en pantelånerske og stjeler det hun har. Dette gjøres fordi Raskolnikov føler han har gjør verden en tjeneste, men samvittigheten spiller ham ett puss. I løpet av boken blir han mer og mer paranoid, og sikker på at alle kan se på ham at han er skyldig. Om man vil kalle det psykisk syk, eller bare vekten av den utilgivelige forbrytelsen, kan diskuteres. Boken er full av metaforer, bilder og hentydninger. Den er et sant mesterverk, men i bokform krever den all din konsentrasjon. Her kan du få den i lydbok, noe som etter min mening ikke fungerer i det hele tatt. Denne boken er avhengig av at leseren kan lese samme setning flere ganger og slå opp det du tidligere har lest. Men boken i seg selv er noe alle litteraturinteresserte bør få med seg. Noen kaller den kjedelig og tung - konsentrer deg og følg med på hentydningene. Da er den en klassiker uten like, og husk at selv Freud lot seg inspirere av det fantastiske innblikket i en morders psyke.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Forbrytelse og straff:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv