Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Gift

Språket i denne utgaven av Gift er varsomt modernisert, med utgangspunkt i Gyldendals utgave av Kiellands samlede verker fra 1995.

«Mensa rotunda, svarte lille Marius og døde.» Sitatet er et av høydepunktene i historien om skolegutten som dør av for mye latin, kanskje den mest kjente av alle norske skolehistorier. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Språket i denne utgaven av Gift er varsomt modernisert, med utgangspunkt i Gyldendals utgave av Kiellands samlede verker fra 1995.

«Mensa rotunda, svarte lille Marius og døde.» Sitatet er et av høydepunktene i historien om skolegutten som dør av for mye latin, kanskje den mest kjente av alle norske skolehistorier. Den er et oppgjør med konkurranseskolen, konfirmasjonspresset og alt som forfatteren mente undergravde selvstendigheten og den frie tanke hos de unge. Samtidig gir den en gripende skildring av en betydelig kvinne som går til grunne i småbyens trange forhold.Gift ble utgitt første gang i 1883. Drevet av medfølelse, raseri og realisme rettet Alexander L. Kielland et avslørende blikk mot autoritet og hykleri, undertrykkelse og urett.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
196
ISBN
9788205596894
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Gift
Format
19 x 12 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gift:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

X
Ny!

X

Pascal Engman
Paperback 
229,-

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
229,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv