Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Idioten

Idioten ble skrevet i 1867-1868, på en tid da Dostojevskij var i landflyktighet, pint av epilepsi, fattigdom og spillegalskap. At dikteren levde i stadig frykt for sløvsinn og åndelig mørke, forbinder ham med bokens hovedperson. Les mer

299,-
Sendes innen 3 virkedager
Idioten ble skrevet i 1867-1868, på en tid da Dostojevskij var i landflyktighet, pint av epilepsi, fattigdom og spillegalskap. At dikteren levde i stadig frykt for sløvsinn og åndelig mørke, forbinder ham med bokens hovedperson. Samtidig er dette en av verdenslitteraturens mest ambisiøse romaner: Dostojevskij vil fremstille "det absolutt gode menneske". Vi møter en russisk Kristus-skikkelse som kommer ned fra fjellandet Sveits og inn i en fremmed verden hvor han straks blir oppfattet som - en idiot. I likhet med Kristus blant fariseerne står fyrst Mysjkin alene i sin forkynnelse av kjærlighetens og medlidenhetens budskap. Romanen viser de kristne idealers vanskelige kår i en verden av egoisme, lidenskap og fordervelse. Ikke desto mindre blir vi alle fengslet av fyrstens eksempel. Dostojevskij har gitt oss en visjon av det beste i oss selv. Alene kan fyrsten ikke forandre verden. Men hva med en verden full av fyrster? Idealet er uoppnåelig, men å strebe etter noe som er lavere er ikke verdt bryet i Dostojevskijs verden.

Medlemsvurdering:
Idioten er et av Fjordor Dostojevskij store verker og beskriver et fullkomment godt menneske, en russisk Kristus-skikkelse. Han blir selvsagt sett rart på og møter mange utfordringer fordi folk ikke skjønner ham. Dostojevskij ses på som vanskelig å forstå, men jeg synes han skriver akkurat slik jeg selv tenker - fram og tilbake og med helt absurde innfall og ideer :)

Tormod Sten Palmesen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Solum
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
570
ISBN
9788256012770
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2000
Originaltittel
Idiot
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

T
Tormod Sten Palmesen – 08.11.2018

– Idioten er et av Fjordor Dostojevskij store verker og beskriver et fullkomment godt menneske, en russisk Kristus-skikkelse. Han blir selvsagt sett rart på og møter mange utfordringer fordi folk ikke skjønner ham. Dostojevskij ses på som vanskelig å forstå, men jeg synes han skriver akkurat slik jeg selv tenker - fram og tilbake og med helt absurde innfall og ideer :)

Oppdag mer

Bøker som ligner på Idioten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
481,- 529,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Pondus
Ny!

Pondus

Frode Øverli
Paperback 
85,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv