Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kafkas beste

Høsten 1991 ble Franz Kafkas Prosessen kåret til «Århundrets bok» av en gruppe litteraturkyndige personer i Norge. Beretningen om Josef K., som en morgen blir arrestert uten å få vite hvorfor, er en besettende skildring av menneskets angst og fremmedfølelse. Les mer

249,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Høsten 1991 ble Franz Kafkas Prosessen kåret til «Århundrets bok» av en gruppe litteraturkyndige personer i Norge. Beretningen om Josef K., som en morgen blir arrestert uten å få vite hvorfor, er en besettende skildring av menneskets angst og fremmedfølelse. Slottet er ikke mindre angstfylt og ruvende. Men mange av Franz Kafkas fortellinger er også blant høydepunktene i verdenslitteraturen. Her foreligger et utvalg av de aller sterkeste.Til slutt i boken følger bonustekster: et utvalg av Franz Kafkas beste sitater. Og en biografisk oversikt over viktige hendelser og utgivelser i forfatterens liv.Franz Kafka ble født i Praha 3. juli 1883. Han var forlovet to ganger, men giftet seg aldri. Som forfatter kom han tidlig inn i kretsen omkring Franz Werhel og Max Brod, men han var ikke ivrig på å utgi det han skrev. Han ga motvillig ut noen små fortellinger. Flesteparten av verkene sørget Max Brod for å få utgitt etter hans død i 1924, til tross for at han hadde lovet å brenne manuskriptene.Skrevet om serien Forfatternes beste:Terningkast 6. «Anbefales for alle med et snev av litterær interesse!»Odd Erik Hagen, Oppland Arbeiderblad

Medlemsvurdering:
Dette er go'boka for alle Kafka-elskere! Den har alt fra de klassiske verkene som de fleste kjenner til: prosessen, slottet og forvandlingen. Men det er ikke det som gjør den til en go'bok. Det er de små fortellingene som er mindre kjent, ofte ikke lengre enn en side, men som gir et innblikk i Kafkas tankegang og skrivesett på en helt annen måte. Personlig liker jeg å lese "sitatene" hans fra bakerst i boka. Det er mulig det er fordi jeg har sansen for sitater og måten de kan tilkjennegi en personlighet på kun ved bruk av svært få ord, men uansett; det skal mye til å få så mye for pengene som man gjør i denne boka. Den er kanskje litt tung å dra på frem og tilbake fra A til B, men man går garantert ikke tom for lesestoff på toget!

drodle

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
745
ISBN
9788205348639
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Format
19 x 12 cm
Nr
9016503
Serie
Forfatternes beste

Kunders vurdering

K
K. – 31.08.2009

– Her får du virkelig det beste av Kafka, vil jeg si. Et upåklagelig utvalg, hvor du både får hans to fremste romaner, "Prosessen" og "Slottet", og et godt utvalg av hans noveller og korttekster, i stor grad basert på hans egne preferanser - han selv mente utvalgte noveller og korttekster var det eneste av det han hadde skrevet som holdt stand. Makan til selvkritikk. Innholdet i denne boka står altså til en sekser og vel så det - problemet er, som en annen anmelder har påpekt, at den heftede utgaven av boka er altfor skjør til at den vil overleve en ordentlig gjennomlesning hvis ikke du er forsiktig. Synd Gyldendal har spart på innbindingen av denne og andre Kafka-pocketer. Disse bøkene hadde helt klart fortjent bedre. Er du heldig, finner du den innbundne utgaven av denne i en bokhandel, det er vel verd pengene.

k
kjøp innbundet – 11.10.2008

– Jeg maser stadig om dette, men det er viktig: Skal man faktisk lese en bok som dette, en klassiker, og lese den slik man bør: nøye, så går det rett og slett ikke an å kjøpe paperback. Den går opp i liminga veldig fort. Særlig hvis du er så dum at du tar den med på bussen, eller låner den bort til en uforsiktig venn. Bruk derfor heller 100kr ekstra og få den innbundet. Men, for all del: Boken er kjempebra. Du får Kafkas romaner, og hans korttekster, som er minst like interessante. Les for eksempel "Ønske om å være indianer" hvis du tror Kafka bare handler om brostein i byen!

J
Josef K. – 26.01.2007

– Franz Kafka er en av forrige århundres viktigste forfattere, mest fordi han i sine bøker berørte flere viktige temaer. Kafka tar opp temaer som de fleste av oss tar som en selvfølge. Men hva skjer når selvfølgen ikke lenger er til stede? Hvordan føles det å måtte kjempe mot systemet alene? Både Slottet og Prosessen tar opp denne problemstillingen. I Prosessen er det kampen mot et enigmatisk rettssystem som står i fokus, mens det i Slottet er kampen mot et minst like hemmelighetsfullt byråktrati. Disse romanene har ikke bare gitt opphav til det juridiske uttrykket Kafka-prosess, men selv i dagligtalen snakker man om at "systemet er fullstendig Kafka". Bøkene hans er langt fra lettleste. Hans mildt sagt sparsomme tegnsetting kan sette de fleste lesere på prøve, spesielt i de tilfeller der en setning kan ta opp 5-6 temaer og strekke seg over trekvart side uten punktum. Men dette er noe av det som gir Kafkas bøker sitt særpreg. Dette er bøker de aller fleste litteraturinteresserte bør ha lest. Og her fås de begge samlet mellom to permer. Og i tillegg får man med seg en samling av hans beste fortellinger. Et must for litteraturelskere!

d
drodle – 01.11.2006

– Dette er go'boka for alle Kafka-elskere! Den har alt fra de klassiske verkene som de fleste kjenner til: prosessen, slottet og forvandlingen. Men det er ikke det som gjør den til en go'bok. Det er de små fortellingene som er mindre kjent, ofte ikke lengre enn en side, men som gir et innblikk i Kafkas tankegang og skrivesett på en helt annen måte. Personlig liker jeg å lese "sitatene" hans fra bakerst i boka. Det er mulig det er fordi jeg har sansen for sitater og måten de kan tilkjennegi en personlighet på kun ved bruk av svært få ord, men uansett; det skal mye til å få så mye for pengene som man gjør i denne boka. Den er kanskje litt tung å dra på frem og tilbake fra A til B, men man går garantert ikke tom for lesestoff på toget!

l
larserik – 15.04.2005

– Endelig har Franz Kafkas klassiske verker fått en verdig utgivelse. Å prøve seg på noen omtale av Prosessen vil neppe være på sin plass da dette er, og blir, et av de virkelig store verkene i den europeiske kulturarv fra forrige århundre. Det samme gjelder, om ikke i like stor grad, for slottet. Det kan derimot nevnes at novellene og det såkalte "ekstramaterialet" ikke treffer like bredt som de to romanene. Novellene må sees som godteri for spesiellt interesserte, men misforstå meg ikke: Dersom man liker "kafka-stemningen" fra Prosessen, kommer man ikke til å mislike dem. Det "biografiske" blir kanskje litt vel tynt, dersom man vil ha et innblikk i Kafkas liv, som gir en enda dypere forståelse av hans verker og stemningen i disse, finnes det mange biografier som er mye bedre både når det gjelder informativitet og underholdningsverdi. Dette er imidlertid en perfekt utgivelse for dem som ikke har noe forhold til Kafka fra før og ønsker å stifte bekjentskap med en av de største forfattere noensinne.

l
larserik – 15.04.2005

– Endelig har Franz Kafkas klassiske verker fått en verdig utgivelse. Å prøve seg på noen omtale av Prosessen vil neppe være på sin plass da dette er, og blir, et av de virkelig store verkene i den europeiske kulturarv fra forrige århundre. Det samme gjelder, om ikke i like stor grad, for slottet. Det kan derimot nevnes at novellene og det såkalte "ekstramaterialet" ikke treffer like bredt som de to romanene. Novellene må sees som godteri for spesiellt interesserte, men misforstå meg ikke: Dersom man liker "kafka-stemningen" fra Prosessen, kommer man ikke til å mislike dem. Det "biografiske" blir kanskje litt vel tynt, dersom man vil ha et innblikk i Kafkas liv, som gir en enda dypere forståelse av hans verker og stemningen i disse, finnes det mange biografier som er mye bedre både når det gjelder informativitet og underholdningsverdi.
Dette er imidlertid en perfekt utgivelse for dem som ikke har noe forhold til Kafka fra før og ønsker å stifte bekjentskap med en av de største forfattere noensinne.

K
K – 08.04.2005

– Franz Kafka er etter min mening tidenes beste forfatter. Her får du samlet det forlaget mener er hans beste verk; romanene Slottet og Prosessen, flere av novellene hans (ikke minst Forvandlingen, som av mange regnes som tidenes beste novelle) samt en del av hans dype, ugjennomtrengelige aforismer og fabler. Dette er rett og slett fantastisk, modernistisk litteratur - samlet i en riktig så god utgave, ikke minst prisen tatt i betraktning.
Jeg savner den tredje romanen hans, "Amerika", men forstår at den ikke nådde helt opp når Kafkas aller beste skriverier skulle gis ut. Men for helhetens skyld bør du også supplere med å lese denne - samt resten av Kafkas fantastiske litteratur, om du skulle få mersmak av denne boka.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kafkas beste:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv