Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Kilden

"Kilden" eller "Brevet om fiskeren Markus" regnes som Gabriel Scotts mesterverk. Romanen utkom i 1918. Fordypelsen i selve naturen er Markus' vei til det guddommelige. Sammenhengen i landskap, planteliv og dyreliv fyller han med den største undring. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 1 virkedag
"Kilden" eller "Brevet om fiskeren Markus" regnes som Gabriel Scotts mesterverk. Romanen utkom i 1918. Fordypelsen i selve naturen er Markus' vei til det guddommelige. Sammenhengen i landskap, planteliv og dyreliv fyller han med den største undring. Nøysomhet, ydmykhet og enkelthet er egenskaper som lærer Markus å se uendelige perspektiver der hvor andre gjerne går forbi.

Medlemsvurdering:
Dette er en av bøkene som fortjener en plass i alle bokhyller. Det er lite ytre handling i boken. Det som skildres er rett og slett en enkel fisker og hans liv, og hans refleksjoner rundt livet. For moderne mennesker vil han virke naiv og med for små krav til tilværelsen. Likevel, etterhvert som du leser og innser at Markus er lykkelig med få materielle goder, ingen status og lite makt, vil det sette spørsmålstegn med hva som egentlig trengs for å være lykkelig. Denne boken har et poetisk og vakkert språk, og du vil savne den når du kommer til slutten.

C.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
154
ISBN
9788203362897
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
21 x 14 cm
Serie
Klassikerbiblioteket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

R
Rose-Marie – 30.11.2008

– I boka møter vi den noe enfoldige fiskeren Markus. Markus er svært takknemlig over hva livet har gitt ham, og han har en indre ro de fleste av dagens travle mennesker kan misunne ham. Hans funderinger over alle livets undre - både på sjø og land - er sjarmerende og likefrem. Han står stødig selv når naturkreftene herjer med ham, bare havet sørger for å gi ham til det daglige brød. Markus er en ensom mann, som aldri helt blir tatt inn i varmen hos de øvrige i det lille lokalsamfunnet. De andre synes han er rar og veldig annerledes enn dem selv. Dette bekymrer imidlertid Markus svært lite. Men så blir det svart hav, og Markus´ enkle liv rystes i grunnvollene. Med ett er ikke alt like selvsagt lenger ... Denne lille boka er ganske enkelt skjønn! Den fikk iallefall meg til å tenke på hva det egentlig er som betyr noe i livet. Sverre Anker Ousdal har hentet frem sin barndoms sørlandsdialekt når han har fylt oppleserrollen, og det passet svært godt når han skal levendegjøre figuren Markus.

C
C. – 25.05.2007

– Dette er en av bøkene som fortjener en plass i alle bokhyller. Det er lite ytre handling i boken. Det som skildres er rett og slett en enkel fisker og hans liv, og hans refleksjoner rundt livet. For moderne mennesker vil han virke naiv og med for små krav til tilværelsen. Likevel, etterhvert som du leser og innser at Markus er lykkelig med få materielle goder, ingen status og lite makt, vil det sette spørsmålstegn med hva som egentlig trengs for å være lykkelig. Denne boken har et poetisk og vakkert språk, og du vil savne den når du kommer til slutten.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kilden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fars rygg
Ny!

Fars rygg

Niels Fredrik Dahl
Innbundet 
393,- 449,-
 

Arr

Auður Ava Ólafsdóttir
Paperback 
189,-
Gul ubåt
Ny!

Gul ubåt

Jón Kalman Stefánsson
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv