Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kim

Blant nobelprisvinner Rudyard Kiplings mesterverk regnes Kim som det største. Denne magiske romanen forteller om den foreldreløse unggutten Kimball O'Hara som vokser opp som tigger i byen Lahore i India på slutten av 1800-tallet. Les mer

399,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Blant nobelprisvinner Rudyard Kiplings mesterverk regnes Kim som det største. Denne magiske romanen forteller om den foreldreløse unggutten Kimball O'Hara som vokser opp som tigger i byen Lahore i India på slutten av 1800-tallet. Solbrent og støvete som han er, går han for å være innfødt, men han er sønn av en irsk soldat og en irsk mor, som begge døde under tragiske omstendigheter.

Det er først når Kim blir venn med en gammel tibetansk Lama at livet hans blir forvandlet. Lamaen er på pilegrimsferd for å finne den hellige Pilens elv og bli forløst fra Tingenes hjul. Men ved siden av å bli lamaens utvalgte disippel blir Kim også opplært som agent for britenes hemmelige tjenester. I bakgrunnen utspiller nemlig «The Great Game» seg, det store spillet mellom det ekspansive tsarriket og det britiske imperiet i Sentral-Asia og det indiske subkontinentets nordområder.

Men når Kim blir en brikke i spillet, står han snart overfor sitt livs største dilemma: Skal han velge sin følgesvenn eller sitt land?

Oversatt fra engelsk og med forord av Knut Johansen

Detaljer

Forlag
Transit
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
365
ISBN
9788275963657
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Kim
Format
22 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kim:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Veggen

Marlen Haushofer
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv