Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Når villdyret våkner

Hunden Buck stjeles og føres til Alaska, lovløshetens land. Her sliter han foran sledene og blir snart en kjent og fryktet hund. Han vinner veddemål for sin herre og blodige slagsmål da han erobrer plassen som Alaskas beste førerhund. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Hunden Buck stjeles og føres til Alaska, lovløshetens land. Her sliter han foran sledene og blir snart en kjent og fryktet hund. Han vinner veddemål for sin herre og blodige slagsmål da han erobrer plassen som Alaskas beste førerhund. Men alt forandres da villmarkens røst kaller.

Medlemsvurdering:
Ei bok som lest om og om igjen - og er litt bedre for hver gang.

Hilde Malmin Kimo

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202317485
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
The call of the wild

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

H
Hilde Malmin Kimo – 14.09.2016

– Ei bok som lest om og om igjen - og er litt bedre for hver gang.

J
Jorunn – 22.02.2016

– En gripende historie om menneskers makt og Bucks stolthet.

O
Oddgeir – 17.02.2016

– Klassiker!

i
indi – 04.01.2010

– Hunden Buck, en blanding av St. Bernhardshund og skotsk collie, og opprinnelig en trofast kjæledegge i et amerikansk velstandshjem i California, blir stjålet og solgt nordpå som sledehund i Alaskas hvite ødemark. Han blir brutalt og nådeløst klubbet og slått til å akseptere sin nye tilværelse, og han lærer fort de reglene han må følge. Her er det den sterkestes rett som gjelder hvis man vil overleve. Etterhvert våkner urinstinktene i Buck, og han utvikler seg til å bli den største og sterkeste av hundene, så sterk at han til slutt bryter alle bånd med menneskene og begir seg ut i villmarken. "Når villdyret våkner" er en eventyrlig og fantastisk beretning som det er utrolig fascinerende å lese. Jack London skildrer villmarken og dens innvånere med innsikt og en dyp kjærlighet. Beretningen er levende og besettende fortalt og holder leseren fanget i sin verden av hvitt. "Når villdyret våkner" er en roman jeg har lest flere ganger og virkelig setter pris på. Anbefales.

A
Aimée – 01.09.2009

– Denne boken blir av de fleste regnet som en barnebok, noe jeg finner meningsløst, da den passer for mennesker i alle aldre. Fordi hovedkarakteren er en hund, er den liksom barnslig? Jeg vil hevde det motsatte. Fortellingen har som tema individets frigjøring og selvrealisering, gjennom å overkomme stor motstand og undertrykking. Buck velger naturens frihet, å leve ut sin sanne natur, framfor et komfortabelt liv blant mennesker. Da han var en kjæledegge, visste han ikke hva frihet var og savnet det heller ikke. Som fri hund på Alaskas snødekte sletter lever han et hardere, men sannere liv, uavhengig av andre, en leder i flokken. Dette er veien til ekte lykke og noe vi mennesker kan lære av til evig tid. Våkn opp! Min favorittbok - har lest den elleve ganger!

L
Lille søss – 20.10.2008

– Denne boken handler om en hund som heter Buck som er en lat og doven sjefshund. Plutselig en dag blir den kidnappet. Buck blir sendt med et tog til de kalde vintrene i Alaska. Her får han oppleve det harde livet som sledehund. Hunden Buck blir sterkere og sterkere, og til slutt blir han lederhunden i den store flokken. Til slutt blir han kjent over hele Yukon. Der finner han endelig tilbake til sine forfderes levemåte og til slutt blir han en helt vill hund og ender opp med å bli en leder for en stor ulveflokk. Dette er en bra og underholdende bok som jeg anbefaler alle barn å lese!

c
crazy – 29.10.2006

– Dette er en god gammel klassiker skrevet av Jack London. Historien er om en vanlig familiehund - Buck, som blir kidnappet og bragt til Alaska. Her går han gjennom en tøff opptrening, og blir sledehund. Buck lengter tilbake til en god varm stue og kjærligheten fra familien han bodde hos, men etterhvert våkner villdyret i ham, og han begynner å like villmarken. Gjennom denne historien hvor vi følger Buck opplever vi et tøft landskap, tøffe mennesker, hat og kjærlighet. Dette er en utrolig bra skrevet bok, og den er lett å leve seg inn i. Man blir fengslet av den spennende historien og det er vanskelig å legge fra seg boken underveis!

j
jony – 18.02.2006

– Jack London var eventyreren som reiste verden rundt og opplevde det millioner av mennesker gjerne ville ha vært med på. Boken Når villdyret våkner handler om Buck, en krysning mellom en St.Bernard og en skotsk fårehund, og hans opplevelser i det kalde Alaska.
Buck levde et lykkelig liv i Santa Clara-dalen utenfor San Francisco. Helt til han en dag ble revet bort fra denne tilværelsen da han ble tatt av gartneren deres og solgt. Han ble ført med tog til Seattle, der han ble temmet av en hundetemmer. Han ble deretter solgt til Francois og Perrault, to velrenomerte sledeførere. Buck ble sammen med flere hunder ført til Dyea-stranden med båten Norwhal. Der lærte Buck å bli en sledehund. Etter lang tid med trening, pryl og glefsing fra de andre hundene, med lederhunden Spitz i spissen, hadde han lært det. Hans fine manerer fra han var et kjæledyr var blitt forvandlet til urinstinktet fra hans forfedre Kampen for å overleve.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Når villdyret våkner:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv