Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

På sporet av den tapte tid

B.6 : Uten Albertine

Marcel Proust (1871-1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien. Dette er det sjette bindet i den nyreviderte utgaven av hans mesterverk, På sporet av den tapte tid.
Med På sporet av den tapte tid bidro Proust til å endre romankunsten. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag
Marcel Proust (1871-1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien. Dette er det sjette bindet i den nyreviderte utgaven av hans mesterverk, På sporet av den tapte tid.
Med På sporet av den tapte tid bidro Proust til å endre romankunsten. Den tradisjonelle psykologiske romanen ble avløst av en mer utforskende og bevegelig fortellerform. Det viktige spørsmålet som formuleres er: Hvordan kan øyeblikkets erindringer gjøre det mulig å gjenopprette spor av fortiden? For Proust er det tapte paradis det eneste sanne, den indre verden den eneste virkelige.

I 2013 var det hundre år siden det første bindet av dette hovedverket i europeisk litteratur kom ut. Veien til Swann ble utgitt i ny utgave av Gyldendal i jubileumsåret, og Uten Albertine er det sjette bindet i denne utgavens syv bind. Proust-kjenneren Karin Gundersen, som i årevis arbeidet nært med oversetteren, Anne-Lisa Amadou, har foretatt en nennsom språklig bearbeiding.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
309
ISBN
9788205488953
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Albertine disparue
Format
21 x 14 cm
Serie
På sporet av den tapte tid. Jubileumsutg.
På sporet av den tapte tid 6

Kunders vurdering

H
Haze of Winds – 21.12.2004

– Bind 6, "Uten Albertine", av Marcel Prousts overveldende verk "På sporet av den tapte tid" regnes ikke som det beste bindet. Det er det heller ikke. Som tittelen henspiller på, dreier det seg her om savn og lengsel. Vår unge hovedpersons kjæreste er død, og hans utsatte sinn streber med kjennsgjerningen. Nesten så det blir litt for mye av det gode. Kjærlighetssorgen er intenst beskrevet og til dels tankevekkende, men et helt bind med det kan bli litt for noen og enhver. Dermed er det ikke sagt at bind 6 er noen dårlig bok, den er interessant på sin måte, og det ville uansett være idioti å stoppe rett foran siste bind!

Oppdag mer

Bøker som ligner på På sporet av den tapte tid:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Helena

Evripides
Innbundet 
363,- 399,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
De der
Ny!

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv