Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Tortilla Flat

A stunning new series look for one of the greatest writers of the 20th century in Penguin Modern Classics Les mer

145,-
Paperback
Sendes innen 7 virkedager
A stunning new series look for one of the greatest writers of the 20th century in Penguin Modern Classics

Detaljer

Forlag
Penguin Classics
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
192
ISBN
9780141185118
Utgivelsesår
2000
Format
20 x 13 cm

Om forfatteren

Nobel Prize-winning author John Steinbeck is remembered as one of the greatest and best-loved American writers of the twentieth century. His complete works will be available in Penguin Modern Classics.

Kunders vurdering

t
torj. – 10.12.2006

– Dette er som kjent en av Steinbecks "enklere" utgivelser, men språket er på tross av dette ganske så tungt for vanlige nordmenn. Det er først ved andre gjennomlesing man virkelig får med seg de underliggende morsomme hendelsene. Danny har kommet tilbake til hjembygden etter at han i fylla klarte å verve seg til krigen. Etter hjemkosten får han vite at han har arvet to hus og er blitt storkar. Han leier ut det ene til en kompis som ikke klarer å betale leien. Når dette huset brenner ned har alle problemer løst seg, for da er det ikke lenger leie å betale. Det ender med at en gjeng ubrukelige dagdrivere bosetter seg i Dannys stue. Gjennom boken får vi inngående kjennskap til personlighetene i "gjengen" og hvor mye absurde ting de finner på for å få tak i litt vin. Mitt favorittsitat: Etter at Dannys hus har brent ned sier Pilon "It is a lesson to us, by this we learn never to leave wine in the house overnight."

P
Paal – 10.02.2005

– Mens enkelte forfattere nesten aldri skriver noe som ikke er tungsindig (tenk bare på Tarjei Vesaas), er andre forfattere nesten alltid befriende morsomme og varme - slik som John Steinbeck. "Tortilla Flat" hører utvilsomt til blant hans aller morsomste bøker - den er dessuten preget av en enda større varme og mindre råhet enn de beslektede bøkene "Cannery Row" og "Sweet Thursday." Hovedpersonen, Danny, er en dagdriver på Californiakysten av spansk opphav, som en dag plutselig går fra å være på sine knær til å være den stolte arving til to småslitne hus. Inn flytter Danny og en rekke småsjuskete sjelefrender som alle har en stor hang til lett fyll, dagdrømmer og dameeventyr. Disse skikkelsene og deres hverdag skildres på en fin og vakker måte som belyser de gode dagene i bomsenes liv, og ikke bare all deres tristesse. For dette har Steinbeck gjennom årene høstet mye kritikk fra politiske ideologer og venstreorienterte lesere, som hevder at han nærmest finpusser og idylliserer bomse- og fylliktilværelsen - en kritikk som i så fall også godt kunne rettes mot vår egen Ingvar Ambjørnsen, som likt Steinbeck fremstiller varmen, menneskeligheten og verdigheten ved livet på skråplanet. Uansett er dette en tidvis hysterisk morsom bok om livet i det sørøstlige USA før krigen, et liv som står midt mellom det moderne og det tradisjonelle, det mexikanske og det nord-amerikanske. "Tortilla Flat" er en god innledning til hele Steinbecks mangslungne forfatterskap.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tortilla Flat:

1984

George Orwell
Paperback 
131,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arr

Auður Ava Ólafsdóttir
Paperback 
189,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv