Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Vredens druer

I 1939 (på norsk i 1940) kom denne romanen som slo fast at Steinbeck var en av mestrene i moderne amerikansk prosadiktning. Romanen står i dag som et minnesmerke over depresjonens elendighet. Handlingen er hentet fra 1930-årenes USA. Les mer

149,-
Sendes innen 1 virkedag
I 1939 (på norsk i 1940) kom denne romanen som slo fast at Steinbeck var en av mestrene i moderne amerikansk prosadiktning. Romanen står i dag som et minnesmerke over depresjonens elendighet. Handlingen er hentet fra 1930-årenes USA. Hovedpersonene er familien Joad, en av mange farmerfamilier som må flykte fra Oklahoma, etter at banker og storspekulanter har tatt jorda fra dem. Lokket av løfter fra farmere i California begir de seg vestover mot det forjettede land, der ny elendighet venter dem.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
307
ISBN
9788253019727
Utgave
6. utg.
Utgivelsesår
1998
Originaltittel
Grapes of wrath
Format
21 x 13 cm

Kunders vurdering

J
Jarle Aas – 28.04.2019

– Som roman, prosa eller hva slags sjanger en skal kalle det for, er det en god bok, og ingen forfatter kunne beskrive vanlige amerikaneres liv på en slik måte som Steinbeck. Det jeg reagerer på er oversettelsen. Jeg sier ikke at den er dårlig, men Artur Omres oversettelse som er norsk dialekt fungerer dårlig. Meningen var sikkert god, men utenlandsk språk oversatt til norsk dialekt er sjelden vellykket. Det blir noe kunstig over det og ikke helt troverdig. Jeg er klar over ar det ikke er enkelt for oversetteren. Oversettelse til bokmål eller riksmål er kanskje ikke heller brukbart i alle sammenhenger. Jeg er ikke motstander av dialekter, men det er nå mer et muntlig språk. Det finnes norske forfattere som kan skrive på dialekt, men kjennetegnet for disse er stor kompetanse innenfor norskfaget, Jeg har stor sans for Artur Omre som forfatter og liker hans bøker og noveller. Jeg vil gjerne utfordre forlaget som har utgitt boken til å gi den ut med ny oversettelse. Dette er en viktig bok som gir den amerikanske depresjonen et ansikt, og den er ikke uaktuell med dagens amerikanske situasjon. USA har akkurat som i slutten av 20 årene og begynnelsen av 30 årene ingen velferds ordninger som i Norge, og mange amerikanere faller utenfor likt hovedpersonene i Vredens druer. Og så til forige anmelder. Om du skal anmelde en bok, så ikke skyld på skrift. Poc.ketbøker har gjerne små skrift. Løsningen er bedre briller. Og ikke alle bøker utgies innbundet. Når vi prøver å anmelde en bok så synes jeg vi skal være ærlig og så saklig som det er mulig, og prøve å gi en beskrivelse av hva vi opplever med boken. Hadde oversettelsen vært bedre ville jeg ha gitt 5 stjerner.

N
Nina – 27.03.2018

– Ikke noe feil på innhold, men en så tett og dårlig lesbar skrift burde vært oppgitt på siden. Gir ingen god følelse, mer irritasjon (og da er brillene på altså).

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vredens druer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-

Pondus

Frode Øverli
Innbundet 
318,- 349,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv