Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Frankenstein, eller Den moderne Prometevs

«Med vakkert språk og skildringer av mektige fjell og sublime landskap, skriver Mary Shelley rått og brutalt om sorg, forsoning og skyld.»

Aurora Alette Elvenes (17år), Alettesbokverden

Den gotiske romanen Frankenstein eller den moderne Prometevs av Mary W. Shelley er andre bok i den nye klassikarserien med verdslitteraturens viktigaste verk i ny nynorsk språkdrakt.

Frankenstein vert ofte sett på som det første eksemplet på science fiction-litteratur i verda. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 3 virkedager
Den gotiske romanen Frankenstein eller den moderne Prometevs av Mary W. Shelley er andre bok i den nye klassikarserien med verdslitteraturens viktigaste verk i ny nynorsk språkdrakt.

Frankenstein vert ofte sett på som det første eksemplet på science fiction-litteratur i verda. Romanen har hatt enorm påverknad på seinare litteratur og populærkultur, ikkje minst for film. Karakteren Victor Frankenstein og hans namnlause monster har blitt eit omgrep i mange språk. Originalromanen er derimot nokså lite lesen.

Forfattar Mary W. Shelley var ein av dei aller første kvinnelege forfattarane som ikkje skreiv under pseudonym. Den første utgåva var publisert anonymt, medan namnet hennar stod på andreutgåva frå 1823. Det at ei kvinne i tillegg skreiv om eit slikt tema, gjorde henne banebrytande og til ein av dei aller viktigaste forfattarane i verdslitteraturen.

Medlemsvurdering:
Det faktumet at de klassiske grøsserne er blant de beste er noe jeg har visst siden jeg var en unge, men hvor mange andre som vet det, er jeg ganske usikker på i alle fall.. I såfall er denne boka (sammen med Dracula såklart) den beste av klassikerene. Boka handler om hvordan Frankenstein klarer å skape nytt liv. Boka virker ikke så skremmende til å begynne med, men når den er i gang er den suveren. Dessuten er det gode dialoger, og slutten er egentlig veldig rørende. Vi får medfølelse av monsteret, som alle i boka hater. For dere som har sett filmen, vil jeg også anbefale å lese denne, for den er veldig annerledes enn filmen. Jeg tror jeg kan si med hånda på hjertet, at jeg kan telle antall scener fra boka som er med i den origianle filmen med Karloff som monsteret (de andre filmatiseringene har jeg ikke sett dessverre!!).

Betta

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Skald
Innbinding
Paperback
Språk
Nynorsk
Sider
319
ISBN
9788279592495
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Frankenstein
Format
19 x 13 cm
Serie
Skalds klassikarar

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Med vakkert språk og skildringer av mektige fjell og sublime landskap, skriver Mary Shelley rått og brutalt om sorg, forsoning og skyld.»

Aurora Alette Elvenes (17år), Alettesbokverden

«Denne vakre bokserien er preget av en slagkraftig estetikk som ikke går på tvers av det litterære uttrykket.»

Gull i Årets vakreste bøker for beste seriedesign, Grafill

«Skald forlag har eit ekte under i emning.»

Eivind Myklebust, Bokmagasinet

Kunders vurdering

H
Hallvard – 05.04.2018

– Flott omsetjing av stor klassikar!

K
Kirsten Schulz – 11.04.2017

– Skikkelig god fantasi med innsnitt av seriøs bakgrunn. Hvordan menneskene kreerer forskjellige ting uten å tenke konsekvensen.. Mennesket tror det kan råde over liv og død.... den gang Frankenstein.... nå i moderne medisin. Konsekvensen av å "tukle " med livets mangfold kan få uanede konsekvenser, noe som kommer tydelig fram i boken. Alle bør lese denne boken og tenke etter sitt eget forhold til liv og død, og til å lære ydmykhet og respekt for vårt skaper verk slik det er skapt, uten å bryte inn og endre. En bok til stor omtanke og til diskusjon om forskning... hvor langt kan/ bør/skal man gå og i hvilken hensikt utvikler en vitenskapelige nyvinninger, til ødeleggelse for menneskene eller til det gode for oss??

B
Betta – 26.01.2006

– Det faktumet at de klassiske grøsserne er blant de beste er noe jeg har visst siden jeg var en unge, men hvor mange andre som vet det, er jeg ganske usikker på i alle fall.. I såfall er denne boka (sammen med Dracula såklart) den beste av klassikerene. Boka handler om hvordan Frankenstein klarer å skape nytt liv. Boka virker ikke så skremmende til å begynne med, men når den er i gang er den suveren. Dessuten er det gode dialoger, og slutten er egentlig veldig rørende. Vi får medfølelse av monsteret, som alle i boka hater. For dere som har sett filmen, vil jeg også anbefale å lese denne, for den er veldig annerledes enn filmen. Jeg tror jeg kan si med hånda på hjertet, at jeg kan telle antall scener fra boka som er med i den origianle filmen med Karloff som monsteret (de andre filmatiseringene har jeg ikke sett dessverre!!).

M
Momma – 30.12.2005

– Etter at jeg hadde sett de gamle filmene med Boris Karloff, syntes jeg at historien var så fascinerende at jeg måtte få med meg litt mer av den, og kjøpte boka.. Det er litt feil å si at boka er mye bedre enn filmen, for de begge er mesterverk, og veldig forskjellige. Man kan egentlig si at boka er så løst filmatisert at de ikke burde hete det samma.. Boka er uansett veldig bra skrevet, og det er veldig fint at denne origianle utgaven endelig er ute på norsk. Den har et 50 siders forord som er veldig interessant, og jeg mener at ga meg en bedre opplevelse av boka. Jeg hadde allerede lest den tidligere utgaven på norsk som kom i forbindelsen med forrige filmatisering, men det var annerledes å lese den med forordet og det hele.
Jeg syntes ikke det er tvil om hva denne boka fortjener. Det er en klar 6er.. Anbefaler den til alle lesere. Nå er jeg på utkikk etter Dracula boka, håper den kommer på norsk snart og.. Den og Frankenstein er to klassikere som fortjener en plass i alle hyller!!

d
den som treng ei dame – 15.12.2005

– Det er oppløftande å tenke på at til tross for at denne boka er skrive for mangfolde år sidan, ja bortimot to hundre år sidan, så er den likevel uhyre og forskrekkeleg aktuell. Den handlar nemleg om jaget etter kunnskapar og om korleis dette kan gå riktig så ille, når produkta av menneska sine mange eksperiment byrjar å ta overhand og desse maskin-menneska tek overhand. Dette er historia om "overmenneska" som er rare, grusomme og intelligente.
Ei god bok, skrive med varme, innleving, engasjement og ei sann forståing for den menneskelege aspekt i den umenneskeleg verda.
Bør lesast. Heller velskreven bok.

K
Kurt – 21.11.2005

– Mary Shelleys grøsserklassiker fra 1818 duger fortsatt til å skremme, men er samtidig mye mer. Boka handler om Victor Frankenstein, som streber etter å finne ut alt om mennesket og på faustsk vis tilegne seg kjennskap til livets hemmelighet. Men eksperimentene med å skape det perfekte mennesket tar overhånd  han har skapt et monster. Boka begynner med at en ekspedisjon til Nordpolen ledet av briten Robert Walton fisker opp Victor Frankenstein fra det dødelig kalde vannet, og det er slik vi får vite om kunnskapstørsten som endte så grufullt.
Men dette er også en rørende historie om et monster som er noe mer enn et monster, og den er veldig velskrevet. Alt i alt en fascinerende, tidløs skrekkroman som også minner oss om at lykken ikke er å vite mest mulig. Dette er første gangen den originale 1818-utgaven av romanen foreligger på norsk, og Kjetil Korslund har gjort en god oversetterjobb.

b
basto – 21.10.2005

– Vi befinner oss en gang i 1700-tallet. Engelskmannen Robert Walton leder en ekspedisjon til Nordpolen og skipet hans sitter fast i isen. Da begynner ting å skje. Ikke lenge etterpå, fisker de opp en mann fra det iskalde vannet. Det viser seg å være Victor Frankenstein og hans historie om hans liv, iver for kunnskap og skapelse av et vesen skriver Walton ned. Dermed får vi høre historien om kunnskapsjaktens forbannelse.
Frankenstein er en fascinerende historie fra første side, siden den er en blanding av en skrekk-, en science fiction- og en nasjonalromantisk roman. Altså tre ting på en gang. Dessuten kan roman betegnes som en advarsel mot kunnskapsjaget som vi moderne mennesker jakter på for å bli lykkelig. Svaret er jo at jo mer vi vet, jo mindre lykkeligere er man! Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Frankenstein, eller Den moderne Prometevs:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv