Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kong Henrik V

Englands unge konge har lagt ungdommen bak seg, og en gest fra den franske kronprinsen utløser det seierrike hærtoget til Frankrike. Et drama om ære og heltemot, og en studie i lederkall og politisk ansvar, menneskelig styrke og svakhet og i krigens vesen. Les mer

159,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Englands unge konge har lagt ungdommen bak seg, og en gest fra den franske kronprinsen utløser det seierrike hærtoget til Frankrike. Et drama om ære og heltemot, og en studie i lederkall og politisk ansvar, menneskelig styrke og svakhet og i krigens vesen.

Medlemsvurdering:
Dette er et biografisk skuespill om kong Henrik V av England, en ung konge som blir tvunget fra ungdommelig naivitet og lettsindighet når Frankrike begynner å utgjøre en trussel for England. Dette er et mesterlig drama skrevet i skuespillform, hvor det aller meste av informasjon blir gitt oss via direkte tale. Boka starter med en oversikt over rollene i skuespillet, før selveste skuespillet innledes av en poetisk prolog som setter oss inn i situasjonen i boka; her møter vi et vidt utvalg av interessante og fargerike karakterer, som alle er med på å forme inntrykket av boka. Som vanlig retter Shakespeare fokus på menneskelige følelser, og hvordan makt og politikk kan påvirke et menneskets vesen og handlinger. Shakespeares karakteristiske snirklete og gammelmodige språk gjør boka litt vanskelig å lese, og dens dystre og tunge tema bidrar til å gjøre den ganske avansert. Dette er ikke det beste Shakespeare-verket å begynne med, så jeg vil helst anbefale denne boken til litt viderekomne lesere med sans for poesi.

Broccoli

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203218149
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Henry V

Kunders vurdering

B
Broccoli – 06.12.2004

– Dette er et biografisk skuespill om kong Henrik V av England, en ung konge som blir tvunget fra ungdommelig naivitet og lettsindighet når Frankrike begynner å utgjøre en trussel for England. Dette er et mesterlig drama skrevet i skuespillform, hvor det aller meste av informasjon blir gitt oss via direkte tale. Boka starter med en oversikt over rollene i skuespillet, før selveste skuespillet innledes av en poetisk prolog som setter oss inn i situasjonen i boka; her møter vi et vidt utvalg av interessante og fargerike karakterer, som alle er med på å forme inntrykket av boka. Som vanlig retter Shakespeare fokus på menneskelige følelser, og hvordan makt og politikk kan påvirke et menneskets vesen og handlinger. Shakespeares karakteristiske snirklete og gammelmodige språk gjør boka litt vanskelig å lese, og dens dystre og tunge tema bidrar til å gjøre den ganske avansert. Dette er ikke det beste Shakespeare-verket å begynne med, så jeg vil helst anbefale denne boken til litt viderekomne lesere med sans for poesi.

B
Broccoli – 25.11.2004

– ¿Kong Henrik V¿, av William Shakespeare er et biografisk skuespill om kong Henrik V av England, som viser oss en ung konge som blir tvunget fra ungdommelig naivitet og lettsindighet når Frankrike begynner å utgjøre en større trussel for England; som et svar på de eggende handlingene til den franske kronprinsen, starter den engelske kongen det historiske hærtoget sitt til Frankrike. Dette er et mesterlig drama skrevet i skuespillform, hvor det aller meste av informasjon blir gitt oss via direkte tale. Boka starter med en oversikt over rollene i skuespillet, før selveste skuespillet innledes av en poetisk prolog som setter oss inn i situasjonen i boka; her møter vi et vidt utvalg av interessante og fargerike karakterer, som alle er med på å forme inntrykket av boka. Som vanlig retter Shakespeare fokus på menneskelige følelser, og hvordan makt og politikk kan påvirke et menneskets vesen og handlinger. På grunn av Shakespeares karakteristiske snirklete og gammelmodige språk blir boka litt vanskelig å lese, og dens dystre og tunge tema bidrar til å gjøre den ganske avansert. Har du aldri før lest noe av Shakespeare, er ikke dette den beste boken å begynne med, så jeg vil helst anbefale denne boken til litt viderekomne lesere som har sans for poesi.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kong Henrik V:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv