Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Ulvens lykke

«Lysende, gripende og stemningsfull kjærlighetshistorie» «Dette er en leseverdig roman som fortjener en drøss av lesere.»

Randaberg 24

Paolo Cognetti er kjent for boka De åtte fjellene som ble filmatisert og gikk på norske kinoer. I boka Ulvens lykke er naturskildringene like betagende, men det handler også om to som finner hverandre.

Les mer

384,-

439,- Spar: 55,-

Sendes innen 1 virkedag
Bente

Skrevet av: Bente, Redaktør


Livet i fjellene


Paolo Cognetti skriver lavmælt om mennesker og natur. I denne romanen treffer vi 40 år gamle Fausto som har flyttet fra Milano og kvinnen han nesten ble gift med, til Fontana Fredda i de italienske alpene. Han kunne umulig bli lykkelig i Milano, lengselen etter fjellene var for stor. Han får jobb som kokk på et serveringssted i fjellet kalt Babettes gjestebud. På dette stedet blir han kjent med Silvia, restaurantens nye servitør.


Det er egne lover som gjelder i fjellene, innbyggerne lever stillferdige men likevel spektakulære liv.


Streifende ulv


Silvia og Fausto innleder et forhold. Men de kan ikke love hverandre noe. Silvia har en drøm om å jobbe og oppholde seg i en utilgjengelig fjellhytte oppunder isbreen, der fjellvandrere og klatrere er innom for å spise og sove før de går videre. Drømmen går i oppfyllelse, og hun flytter enda tusen høydemeter opp til hardt arbeid på fjellhytta. Fausto må en tur tilbake til Milana for å ordne opp med sin og ekssamboerens tidligere leilighet.


I romanen blir vi også kjent med barskingen Santorso. Han er ofte innom Babettes gjestebud for å spise og preppe skibakkene. Han observerer at ulvene er kommet tilbake til sine jaktmarker. Det er plass til alle, mener jegeren og skogvokteren Santorso, noe bøndene ikke nødvendigvis er enige i. En dag han er på tur i fjellet blir han tatt av et skred av stein, og begge hendene blir ødelagt.


Fausto overrasker Silvia med å komme på besøk oppunder iskanten, og forsiktig foreslår han noe som kan gi dem en slags felles framtid. Romanen er rik på bilder av italiensk landsby omgitt av barsk natur der menneskene lever i ett med skiftende årstider og streifende ulv. Det er egne lover som gjelder i fjellene, innbyggerne lever stillferdige men likevel spektakulære liv.


Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
196
ISBN
9788202757427
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 14 cm
Nr
8217289

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Lysende, gripende og stemningsfull kjærlighetshistorie» «Dette er en leseverdig roman som fortjener en drøss av lesere.»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

Kunders vurdering

S
Sigurd Ødegaard – 03.07.2023

– Paolo Cognetti fortsetter som i "De åtte fjellene" å beskrive natur og miljø i de italienske alper. Med en nøktern skrivestil à la Hemingway skildrer han relasjoner mennesker imellom og ikke minst menneskers forhold til en kald og røff natur. Han tar for seg kontraster som ung - gammel, by - land, natur - kultur og mann - kvinne, og vi forstår at personene har en higen etter det enkle livet i fjella. På mange måter minner boka om kortromanene til Knut Hamsun der også mennesket i naturen sto sentralt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ulvens lykke:

Kairos.

Jenny Erpenbeck
Innbundet 
390,- 429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Handlekurv