Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Ulvens lykke

«Lysende, gripende og stemningsfull kjærlighetshistorie» «Dette er en leseverdig roman som fortjener en drøss av lesere.»

Randaberg 24

Hovedpersonen Fausto i denne besettende kjærlighetshistorien søker seg til en landsby høyt oppe i de italienske alpene, på flukt fra storbyen og et utrangert forhold. I den avsidesliggende landsbyen Fontana Fredda følger innbyggerne sine egne lover i pakt med skiftende årstider, og de fører stillferdige, men også spektakulære liv. Les mer

297,-

339,- Spar: 42,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Hovedpersonen Fausto i denne besettende kjærlighetshistorien søker seg til en landsby høyt oppe i de italienske alpene, på flukt fra storbyen og et utrangert forhold. I den avsidesliggende landsbyen Fontana Fredda følger innbyggerne sine egne lover i pakt med skiftende årstider, og de fører stillferdige, men også spektakulære liv. Denne kontrasten tiltaler Fausto, og han tar seg jobb som kokk i landsbyens lille restaurant. Der møter han Silvia, en ung, verdensvant kvinne som drømmer om å bestige fjerne isbreer. De to innleder et skjørt og vakkert kjærlighetsforhold, omsluttet av det lille, tette lokalsamfunnet og av den mektige, uforsonlige naturen som omgir dem - og som er ulvens jaktmarker.

I Ulvens lykke har Paolo Cognetti på få sider skapt en lysende, stemningsmettet roman som skildrer møtet mellom to beslektede, men svært ulike sjeler. Fausto og Silvia forenes først og fremst i sin dragning mot et isolert, farlig og vakkert landskap. Med stor innlevelse byr forfatteren på en ordknapp og intim, men samtidig episk beretning om to menneskers søken etter en plass i hverandres liv og i den storslagne naturen som de er en del av - enn så lenge i likhet med ulven. Cognettis naturskildringer er i en klasse for seg selv, og bør vekke gjenklang hos fjellvante norske lesere.

«En gripende eleganse som bringer tankene til Hemingway.» - Vogue

«En nydelig meditasjon over natur, kjærlighet og fornyelse.» - Publishers Weekly

«Kjærlighetshistorien er troverdig og skjør ... og fjellet skildres som farlig, lysende, vakkert og fullstendig likegyldig overfor menneskets ego.» - Financial Times

«En fortryllende ode til naturen som utforsker revnene og sprekkene i mellommenneskelige forhold, samt nye sjanser i livet, med en veldig, lysende kraft.» - La Repubblica

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202787813
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
La felicitá del lupo

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Lysende, gripende og stemningsfull kjærlighetshistorie» «Dette er en leseverdig roman som fortjener en drøss av lesere.»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

Kunders vurdering

S
Sigurd Ødegaard – 03.07.2023

– Paolo Cognetti fortsetter som i "De åtte fjellene" å beskrive natur og miljø i de italienske alper. Med en nøktern skrivestil à la Hemingway skildrer han relasjoner mennesker imellom og ikke minst menneskers forhold til en kald og røff natur. Han tar for seg kontraster som ung - gammel, by - land, natur - kultur og mann - kvinne, og vi forstår at personene har en higen etter det enkle livet i fjella. På mange måter minner boka om kortromanene til Knut Hamsun der også mennesket i naturen sto sentralt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ulvens lykke:

Kairos.

Jenny Erpenbeck
Innbundet 
390,- 429,-
 

Se flere

Logg inn

Handlekurv