Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

2070

alt du lurer på om klimakrisen, og hvordan vi kan komme oss forbi den

«Denne boken er en skattkiste, eller snarere et energireservoar av fakta og argumenter, for alle som vil ha en seriøs debatt om vår tids viktigste tema.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

Veien forbi klimaendringene løper mellom i dag og 2070. Det er tiden vi har, om vi skal klare selv det løseste av målene vi har satt gjennom Parisavtalen. Om 50 år må det grønne skiftet være gjennomført. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Veien forbi klimaendringene løper mellom i dag og 2070. Det er tiden vi har, om vi skal klare selv det løseste av målene vi har satt gjennom Parisavtalen. Om 50 år må det grønne skiftet være gjennomført. Om 50 år skal vi være fossilfrie. Så enkelt er det. Og så utrolig vanskelig... I denne komplette klimaboken viser en av Norges mest toneangivende klimaforskere hvordan vi er havnet i dagens situasjon. Han forklarer vitenskapen og klimasystemene vi må forstå, viser oss hvor ille det kan gå hvis vi ikke handler, og han gir oss et kart for veien videre. Men aller først må vi lære å snakke sammen utfra en felles kunnskap - uten å gå i skyttergravene. Bjørn H. Samset tar oss med til år 2070 på en slik måte at vi kan unngå de verste konsekvensene av klimaendringene og bygge en bærekraftig verden underveis.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202739591
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Denne boken er en skattkiste, eller snarere et energireservoar av fakta og argumenter, for alle som vil ha en seriøs debatt om vår tids viktigste tema.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«Han viser seg som en strålende formidler når han forklarer hvorfor lufta, jorda og havene er blitt varmere. At det skyldes forbrenning av kull, olje og gass, er ingen overraskelse. Men jeg har ikke lest en mer anskuelig forklaring på hvorfor opphopning av CO₂ i atmosfæren fører til at drivhuseffekten blir sterkere. Da merker man at den fysikkutdannede klimaforskeren er på hjemmebane. Disse partiene er rett og slett pedagogiske mesterstykker.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«En av landets fremste klimaforskere forklarer hvilke endringer vi har satt i gang og hva som kan gjøres for å dempe virkningene. Boken er stor, opplysende, nøktern og nyansert.»

Thomas Hylland Eriksen, Morgenbladet

«... boken for deg som vil vite mest mulig om hvorfor vi skal stole på klimaforskere.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

«Skal du lese én bok for å skaffe deg solid, bred kunnskap, er det 2070

Tom Egil Hverven, Klassekampen

«Jeg kan ikke huske sist jeg leste en klimabok som skisserer opp så store rom for mulige og realiserbare endringer.»

Siri Lindestad, Forskerforum

Kunders vurdering

R
Randi – 21.09.2022

– God informasjon - lettlest og spennende.

T
Trond Kristoffersen – 28.06.2022

– En viktig bok tror jeg, miljøvern er av stor betydning nå for tiden

Oppdag mer

Bøker som ligner på 2070:

Blå

Maja Lunde
Nedlastbar lydbok 
139,- 169,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv