Duft av jul

en kjøkkenhåndbok for juletiden

; Kristin Jacobsen ; Stian Broch (Illustratør)

Fantastisk smaker og gode beskrivelser - Duft av jul høyner julestemningen flere hakk. Les mer
Vår pris
454,-
Spar
45,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 454,-
Spar: 45,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Presentert av Bente Einan Eriksen

Jeg slår opp i den nye julekokeboka til Eyvind Hellstrøm og Kristin Jacobsen, og hva fanger blikket? Jo, det beste som fins. Sild! Karrisild, sildesalat, sennepssild, sild med ingefær og koriander. Og hjemmelaget leverpostei. Tradisjonelle og utradisjonelle varianter av julemat i alle farger, fasonger og varianter. Ribbe på flere vis ... masse godt som kanskje ikke trenger å høre jula til, men kan lages ellers i året også. Alt lekkert presentert med fantastiske bilder av Stian Broch. Jo, denne boka skal nok få erstatte den gamle julekokeboka som har gjort sitt de siste årene.Stor bredde
Hellstrøm kaller boka «en kjøkkenhåndbok for juletiden». Men det er mye her som ikke trenger å begrenses til den søte juletid. Her finner du mange hovedretter som fint kan serveres ellers i året, og du finner oppskrifter på spennende tilbehør og desserter. Svisker kokt i rødvin og servert med pisket krem, tror jeg for øvrig blir noe nytt å teste hjemme hos meg. Det ser unektelig ganske fristende ut og krever ikke store kunster av kokken. Desserten Dronning Maud ser heller ikke dum ut, og ble «oppfunnet» av en konditor i Haugesund da dronningen og kongen var på kroningsferd i 1906. Den er imidlertid litt for avansert for en med gelatinskrekk (har aldri fått til dette), men jeg skal vurdere å gi den et forsøk. Dette er heldigvis ingen slankebok, så kaker og konfekt serveres i hopetall, og selv vi med en liten hang til julemotstand gleder oss. Tante Marits Olorosokake eller Canelés, for eksempel. Kanskje må man begynne å øve seg på disse litt tidlig?

Julen betyr tradisjoner. De fleste serverer det samme hvert år, men det vil alltid være rom for forbedringer og fornyelser når det er Hellstrøm som gir oss sine egne oppskrifter.

Fakta

Om forfatterene

Eyvind Hellstrøm er en pionér i det moderne nordiske kjøkkenet. I 27 år var han chef på tostjernersrestauranten Bagatelle i Oslo (1982–2009). Han har gitt ut en rekke kokebøker og er for tiden aktuell med Masterchef på TV3.

Kristin Jacobsen er kokk og forfatter. Hun lærte kokkefaget hos Hellstrøm på Bagatelle (1990–1993), Paul Bocuses kulinariske universitet i Lyon (1993–96) og på restauranten Troigros i Roanne (1996).