Ingrid og Eyvinds livretter

; Eyvind Hellstrøm ; Trygve Indrelid (Illustratør)

Tenk å få nyte utsøkt, fransk bistromat med Ingrid og Eyvind! Her får du oppskriftene på deres favorittretter. Les mer
Vår pris
454,-
Spar
45,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 454,-
Spar: 45,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Slik åpner denne lekre kokeboka, som er full av franske stemninger og franske oppskrifter, men presentert på en slik måte at du kan lage maten på ditt eget kjøkken.

Nye parhester

Både Ingrid Espelid Hovig og Eyvind Hellstrøm har lange liv i kjøkkenet bak seg. Ingrid har formidlet basiskunnskap om mat og ernæring først og fremst gjennom Fjernsynskjøkkenet og et stort antall kokebøker. Hun har vært helt sentral i formidling av kunnskap om tradisjonell norsk mat, ernæring og matglede. Naturlig nok har hun blitt en folkekjær institusjon. Eyvind har erfaring som kjøkkensjef fra noen av verdens beste restauranter og fra mer enn 20 år som Herr Bagatelle, og nå også som programleder på tv. Han har tatt med seg det beste fra den franske restauranttradisjonen til Norge, og har drevet Norges beste restaurant i 20 år. I tillegg har han har vært trener for de norske kokkene som har deltatt i verdensmesterskapet Bocuse d’Or og utdannet mange av Norges beste kokker i kjøkkenet på Bagatelle.

Kjærlighet til mat
Så kan en spørre seg om hva disse to har til felles? Svaret er ganske enkelt: Kjærligheten til velsmakende og vellaget mat, til gode råvarer og til riktig tilberedning. I Livretter har de samlet oppskrifter på sine egne favoritter, mat de ville lage til seg selv hjemme på sitt eget kjøkken eller servere når gode venner samles rundt bordet. Påtakelig nok var de skjønt enige om hva som havnet øverst på lista: Der hadde de smørstekt flyndre, begge to. At mange av rettene har sine røtter i den franske husmannskosten, er ingen tilfeldighet. Fransk kulinarisk tradisjon har vært viktig og inspirerende for dem begge. La Livretter inspirere til en aldri så liten oppfriskning av hjemmemenyen, og prøv noen av de gode, brukelige oppskriftene på klassiker som bouillabaisse, brandade og boeuf bourgignon, for ikke å glemme ekte, fransk løksuppe, "le gratinée". Den varmer godt på hustrige novemberkvelder! En deilig klissete tarte tatin eller lekre sjokoladterter slår heller aldri feil. Eller hva med å lyse opp i den mørke årstida med en solgul sitronterte?

Personlig kokebok
Livretter er mer enn en vanlig kokebok. Den er også en personlig oppsummering for to av våre mest markante matpersonligheter. Hvert kapittel blir innledet med morsomme personlige betraktninger og erfaringer fra liv fylt av god mat og matglede. Ingrid og Eyvind beskriver hvordan de møtte hverandre, og hvilke førsteinntrykk de satt igjen med. De deler raust av anekdoter og refleksjoner fra sine liv i matkunstens tjeneste, så bordet er med andre ord duket både for livretter og for gode historier, akkurat slik det skal være. For det er ikke noe bedre sted å fortelle en god historie, enn ved matbordet.

Det Eyvind og Ingrid sammenlagt ikke kan om god mat og engasjert matformidling er virkelig ikke verdt å vite. Med Livretter får du en god porsjon av begge deler..

Fra innholdet:

  • Paté av kyllinglever og svinekjøtt
  • Gazpacho
  • Risotto med kongekrabbe
  • Verdens beste kylling
  • Perfekt skalldyraften
  • Grillet piggvar med fennikel og beurre blanc
  • Med sauseskole!

Fakta

Om forfatterne

Eyvind Hellstrøm og Ingrid Espelid Hovig. Foto fra bokaHele Norges matmor Ingrid Espelid Hovig har gitt ut omkring førti kokebøker og arbeider for at unge folk skal lære seg å lage god og sunn mat. I 1994 ble hun slått til ridder av St. Olavs Orden, 1. klasse.

Sjefs-chef Eyvind Hellstrøm
er kokk. Han drev Restaurant Bagatelle i 25 år og har en rekke kokebøker på samvittigheten. Nå er han også å se på tv-skjermen.