Gigantsalget er utvidet: inntil -70% på varer!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Tradisjonen tro

Ingrids julemat og juletradisjoner

Skap den beste juletradisjonen for deg og dine med Ingrid Espelid Hovigs fantastiske juleoppskrifter og smarte tips.

Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Kom i julestemning

Fyll hjemmet ditt med duften av gylne, nystekte julekaker, inviter nære og kjære på deilige middagsretter og kos deg med å lage smakfullt tilbehør. Hele Norges Ingrid Espelid Hovig hadde alltid de beste oppskriftene og de smarteste tipsene til oss hjemme. Nå er de tradisjonsrike oppskriftene som hører julen til, samlet i et kresent utvalg, bare ørlite justert for vår tid.

De beste oppskriftene
75 av Ingrid Espelid Hovigs beste oppskrifter på alt fra kaker, julemat og desserter som det er ekstra koselig å samles rundt bordet med i juledagene. For Ingrid Espelid Hovig var maten og sangen de viktigste ingrediensene når hun samlet folk rundt bordet, for sangen skaper en helt egen stemning.

Den gode stemningen
Her er julekakene, som var det Ingrid selv koste seg mest med å lage før jul. Gyllengule goro, fattigmann, krumkaker og sandkaker – alltid bakt med omhu. Hun hadde som tradisjon å gi småkaker pent fordelt i små bokser med rødt bånd og sløyfe på som gaver til alle rundt henne. Julemåltidene er sikret når du følger Ingrids velprøvde oppskrifter, og det formelig lukter jul fra boksidene i denne vakre, stemningsfylte boka.

Skap noe fint sammen
Juleforberedelsene kan man samles og gjøre sammen – familie og venner. Tradisjonen tro er laget av Ingrids nærmeste og er helt i hennes ånd. Den er inspirert av historier hun har fortalt over mange år, om hvordan det var å feire jul som Norges fremste julematmor, og er ført i pennen av Ingrid Espelid Hovigs nære venn, redaktør og forlegger gjennom mange år, Lars Røtterud.

Sangene var, sammen med maten, de viktigste ingrediensene når Ingrid Espelid Hovig samlet sine rundt bordet.

TIL INGRIDS MINNE
«Mens vi har laget denne boken, har jeg tenkt mye på hvordan Ingrid arbeidet – systematisk og med en letthet. For Ingrid var arbeidet noe av det viktigste i livet. «Arbeidet gir livet mening», sa hun ofte. Hun var ansatt i NRK i en årrekke og formidlet matkunnskap til de tusen hjem med den enkle filosofien at maten hun presenterte, skulle være sunn, lettvint og knyttet til tradisjonen … Ingrid var opptatt av at alle måtte skape sine egne tradisjoner og velge de skikkene de likte best, gjerne tradisjonsrik julemat med en ny vri. Tradisjoner som ikke lot seg fornye, ville visne og bli borte, mente hun. I denne boken har vi hentet fram noen av Ingrids kjæreste juleoppskrifter.»
Lars Røtterud i forordet

Medlemsvurdering:
Koselig og tradisjonsrik bok. Gode oppskrifter - og så er det jo Ingrid Espelid Hovig, det gir inspirasjon til å sette i gang!

Sissel Åse Fosshaug Herzog

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
275
ISBN
9788205541122
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
25 x 21 cm
Nr
8190046

Medlemsblad

Utdrag

Om Ingrid

INGRID ESPELID HOVIG (1924 – 2018) var hele Norges matmor. Hun var en populær tv-kokk i Fjernsynskjøkkenet og ga ut over 50 kokebøker. Med sin bakgrunn som husstellærer ivret hun for at unge folk skulle lære seg å lage god og sunn mat, og hun var en kjent nasjonal aktør innen ernæringsarbeid. I 1994 ble hun slått til ridder av St. Olavs Orden, 1. klasse for sin uvurderlige innsats.

Kunders vurdering

E
Ellen Kr – 07.02.2023

– Perfekt!

J
Judith – 10.01.2023

– Koselig kokebok, gode oppskrifter

S
Sissel Åse Fosshaug Herzog – 13.01.2022

– Koselig og tradisjonsrik bok. Gode oppskrifter - og så er det jo Ingrid Espelid Hovig, det gir inspirasjon til å sette i gang!

K
Kari-Ann Thoresen – 11.01.2022

– Fin bok, men enkelte oppskrifter er vel strengt tatt ikke Ingrid sine.chilli i norsk julemat?Tror ikke det!

N
Nils Magnus Øverbye – 11.01.2022

– Fint å få all tradisjonell julemat presentert av «sjefen over alle sjefer

N
Nils Magnus Øverbye – 11.01.2022

– Fint å få all tradisjonell julemat presentert av «sjefen over alle sjefer

A
Ann Karin Mjøen Lønes – 14.12.2021

– En koselig kokebok.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tradisjonen tro:

Naturleg
249,-

Naturleg

Margit Dale
Innbundet 
249,- 399,-
 

Lise

Lise Finckenhagen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv