Det russiske imperiet

fra tragedie til triumf

På begynnelsen av 1600-tallet var Russland i ferd med å gå under. Borgerkrigen herjet. Fra nord og fra vest ble landet invadert av svensker og polakker. Det gamle Rurik-dynastiet var dødd ut. Ingen russisk adelsslekt stod klar til å lede landet ut av den dype krisen det befant seg i. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 12.11.20

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 12.11.20

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

På begynnelsen av 1600-tallet var Russland i ferd med å gå under. Borgerkrigen herjet. Fra nord og fra vest ble landet invadert av svensker og polakker. Det gamle Rurik-dynastiet var dødd ut. Ingen russisk adelsslekt stod klar til å lede landet ut av den dype krisen det befant seg i. Fornedrelsen av det gamle russiske riket var total.

Det russiske imperiet handler om hvordan det russiske folket klarte å samle seg etter den dype nedgangsperioden og gjennom de to neste hundreårene bygde et mektig rike, styrt av en eneveldig hersker. Da Peter den store på 1690-tallet kom til makten, klarte han ved hjelp av sin jernvilje å gjøre Russland til en europeisk stormakt. Gjennom 1700-tallet ble det russiske imperiet en stadig viktigere aktør på den europeiske arena. Under Katarina II feiret imperiet sine største triumfer: Naboene Polen og Tyrkia ble knust og Russland ble en av datidens supermakter. Den opprinnelig tyske Katarina styrte Europas mektigste militærstat, men markerte seg samtidig som en av opplys.ningstidens mest humane herskere.

Det russiske imperiet er en fortsettelse av suksessen Russland blir til, som kom ut på Dreyers forlag i 2015. Boka forteller den fascinerende historien om hvordan Russland gjennom 1600- og 1700-tallet gikk fra å være en liten aktør i Europas utkant til å bli den viktigste statsdannelsen i vår verdensdel. Denne staten var styrt av en eneveldig monark støttet av en fåtallig, styrtrik adel. Flertallet av folket levde som livegne bønder, mer eller mindre i slavekår. En hierarkisk, autoritær samfunnsorden var grunnlaget for Tsar-Russlands enestående suksess på 1700-tallet. Samtidig var det kimen til statens undergang når Europas folk etter hvert begynte å styrte de tyranniske fyrstene som hadde styrt dem siden middelalderen.

Fakta