Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Menneskenes mest fordekte minne

«En fabelaktig leseopplevelse.»

Spektakulær Goncourt-vinnende roman.

I 2018 oppdager den unge forfatteren Diégane en legendarisk bok i Paris, utgitt i 1938 med tittelen Det umenneskeliges labyrint. Ingen vet hvor det ble av forfatteren, en gang genierklært, deretter vanæret på grunn av anklager om plagiat. Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag
Spektakulær Goncourt-vinnende roman.

I 2018 oppdager den unge forfatteren Diégane en legendarisk bok i Paris, utgitt i 1938 med tittelen Det umenneskeliges labyrint. Ingen vet hvor det ble av forfatteren, en gang genierklært, deretter vanæret på grunn av anklager om plagiat. Diégane bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde med ham.

Jakten leder Diégane fra Paris til Amsterdam, Buenos Aires og Dakar. Her blir han forført og belært, beruset og overrasket - hele tiden mens han vikler seg lenger og lenger inn i labyrinten som var forfatterens liv.

Menneskenes mest fordekte minne er en storslått fortelling om livet og døden, om kolonialisme og undertrykkelse, om skjebner og kjærlighet - men mest av alt er den en uforlignelig hyllest til litteraturen. Boken er under utgivelse i 35 land og er hyllet av kritikere verden over. Sarr ble belønnet med Goncourt-prisen for romanen, som har solgt over en halv million eksemplarer i Frankrike. Han er en av de mest spennende stemmene i den yngre franskspråklige litteraturen.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
431
ISBN
9788205574939
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
La plus secrète mémoire des hommes
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«En fabelaktig leseopplevelse.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«En fantastisk bok, en juvel av kunnskap som fortryller, forflytter og forfølger deg. Mohamed Mbougar Sarr, husk dette navnet, er den unge forfatteren av denne fascinerende boken med en arkitektur like perfekt som den er spennende.»

L'Express

«Oppfinnsomheten og motet hans samt kompromissløsheten i språket gjør denne boken, som utforsker nødvendigheten av å leve og skrive, til en kjærlighetserklæring til litteraturen.»

Lire

«En mektig roman.»

Berliner Zeitung

«En vidunderlig hyllest til fiksjonens kraft ... en magisk og rik labyrint.»

Helsingin Sanomat

«... en overveldende leseopplevelse: på samme tid smart spenningsroman, overbevisende lovsang til litteraturens kraft og et skarpt oppgjør med kolonialismen ... fullstendig lysende romankunst.»

Vi läser

«Fra første setning har den en tiltrekningskraft som bare kan sammenliknes med forelskelsens.»

De Volkskrant

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Menneskenes mest fordekte minne:

Etterliv

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
349,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv