Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Rød mann/sort mann

roman

«Det har blitt en svært mektig leseopplevelse, spennende og underholdende (...) Jeg kan ikke huske å ha vendt sidene så hurtig om i en historisk roman på 602 sider før.»

Stein Roll, Adresseavisen

I Kim Leines episke storverk Rød mann/Sort mann følger vi den danske koloniseringen av Grønland i første halvdel av 1700-tallet. Vi følger alle dem som frister lykken i det nye landet: guvernøren og de militære, leger, prester, skipskapteiner og håndverkere, men også desertører, tyver og horer. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 194,-
I Kim Leines episke storverk Rød mann/Sort mann følger vi den danske koloniseringen av Grønland i første halvdel av 1700-tallet. Vi følger alle dem som frister lykken i det nye landet: guvernøren og de militære, leger, prester, skipskapteiner og håndverkere, men også desertører, tyver og horer. Sjelden har en forgangen tid blitt beskrevet med slik sanselighet, innsikt og humor.

Rød mann/Sort mann er en frittstående oppfølger til Profetene i Evighetsfjorden, som vant Nordisk råds Litteraturpris i 2013.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
603
ISBN
9788202622565
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Rød mand/sort mand
Format
21 x 13 cm
Priser
P2-lyttaranes romanpris 2018
Serie
Profetene i Evighetsfjorden 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det har blitt en svært mektig leseopplevelse, spennende og underholdende (...) Jeg kan ikke huske å ha vendt sidene så hurtig om i en historisk roman på 602 sider før.»

Stein Roll, Adresseavisen

«Det er ei historie som stinkar, både bokstavleg og i overført forstand. Av sveitte, brennevin, lik og død. Og av etnisk hovmod, religiøs fanatisme og rasisme.»

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

"Beiskt, brutalt og barokt"

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Ifølge Leine skriver han på et tredje bind om kolonialiseringen av Grønland. Den gleder jeg meg til, når jeg bare har fått summet meg litt. For dette er sterk kost."

Cathrine Krøger, Dagbladet

"Intenst og fargerikt om erobringen av Grønland (...) Kim Leines nye roman, Rød mann/ sort mann, er en genistrek. (...) På imponerende vis forenes saftig fortellerkraft med historiske realiteter i en fargerik og nyansert, til tider grufull, men svært intens roman"

Astrid Fosvold, Vårt Land

"(...) den har et umiskjennelig sus av litterær storhet over seg."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Med episk driv, sterke fargar og alle tenkjelege kroppsvæsker målar han eit menneskeleg og politisk drama på breitt lerret. (...) Her er det berre å gle seg til den tredje og siste romanen."

Marta Norheim, Nrk P2

"Kim Leines roman Rød mann/sort mann om danskenes kolonisering av Grønland er blitt en storslått og ubehagelig fortelling om nordisk stormannsgalskap. Uvitenhet, grådighet, arroganse, brutalitet og dumhet, men også ekte religiøs fromhet, humor, dristighet og mot er rørt sammen i en roman som flyter lett og underholdende på en grunnmur av solide historiske fakta."

Turid Larsen, Dagsavisen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rød mann/sort mann:

Svik
249,-

Svik

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
249,- 399,-
 
Etterliv
249,-

Etterliv

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
249,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv