Sigrid Sollund: Hersketeknikker. Nyttige og nådeløse
Sigrid Sollund: Hersketeknikker. Nyttige og nådeløse

Hersketeknikker

nyttige og nådeløse

«Sigrid Sollund har skrevet en svært bra bok. For folk flest og eliten.»

Hersketeknikkene kan være nyttige, men også nådeløse. Lær å gjenkjenne og parere hersketeknikkene på jobb, hjemme og blant venner og du er spart for mye unødig frustrasjon. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Hvordan reagerer du når familie, venner, kollegaer eller andre bruker hersketeknikker for å få deg på defensiven? Blir du sint, skamfull, forvirret eller tar du igjen med samme mynt? Ta et skritt tilbake og ta kontrollen med boka Hersketeknikker.

«SÅ, SÅ, LILLE VENN»
Forfatter og journalist Sigrid Sollund har satt seg grundig inn vår tids vanlige hersketeknikker og skriver med kløkt og vidd om alt fra de klassiske variantene, som «så, så, lille venn», til mistenkeliggjøring, avledningsmanøvre, usynliggjøring, latterliggjøring og både fysiske og språklige teknikker. Til hvert kapittel gis konkrete råd for hvordan du kan parere dem, og et eget kapittel er viet til arenaer for hersketeknikker – blant annet hjemme, på jobb, i politikken og sosiale medier.

BLANT VENNER OG I DE BESTE FAMILIER
– Alle driver med hersketeknikker. Noen alvorlige og andre ikke fullt så alvorlige. Jeg hadde lyst til å se nærmere på hersketeknikkene som brukes for eksempel mellom venner, i parforhold eller på jobben, og fi nne ut hva de har til felles, sier forfatter Sigrid Sollund som har intervjuet rundt 100 mennesker i arbeidet med boka. – Jeg har også intervjuet forskere, psykologer og andre som har kommet med faglige innspill. Jeg forsøkte å lage meg et best mulig inntrykk av hva det gikk ut på, og hva episodene har til felles, forteller hun. (byas.no)

Resultatet er en helt oppdatert bok på hvilke hersketeknikker som brukes i dagliglivet og på jobb, hvordan du kan håndtere dem og – hvis nødvendig – bruke dem selv.

«Gjennom mange år som programleder i debattprogrammer har jeg observert hersketeknikker på nært hold. For ikke å snakke om hvor mange ganger jeg har brukt dem selv. På jobb og hjemme. […] Vi gjør det alle sammen, bevisst og ubevisst; tyr til metoder som gir oss et overtak, og som setter andre ut av spill […] Når vi blir bevisst teknikkene, kan vi kjenne dem igjen og forsvare oss mot dem, eller bare la dem passere uten virkning. Og vi kan ta oss i akt for å bruke dem – eller ty til dem bevisst hvis vi ønsker det.»
Sigrid Sollund

Fakta

Om forfatteren

SIGRID SOLLUND er programleder i P2s Dagsnytt 18. Hun er utdannet journalist fra Volda, og har siden studiene jobbet i NRK blant annet som reporter i økonomi- og politikkredaksjonen og som programleder i Alltid Nyheter, Ukeslutt, Søndagsavisa og Politisk kvarter. I tillegg omgir hun seg med hersketeknikker blant venner og familie og litt for ofte overfor sine fire barn.

Bla i boka

 

Anmeldelser

«Sigrid Sollund har skrevet en svært bra bok. For folk flest og eliten.»

«Klokt, balansert og lett tilgjengelig.» Vårt Land»

«Reflektert, morsom og konkret. Sigrid Sollund har skrevet en svært bra bok. For folk flest og eliten.» Minerva»