Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Statsforfatningen i Norge

«Statsforfatningen i Norge» er et standardverk innen norsk juridisk litteratur, og redegjør for de grunnleggende rettsreglene for vårt statsstyre. Den fremstiller og analyserer de vidtrekkende konstitusjonelle reformer som ble vedtatt gjennom grunnlovsendringene i 2014, 2015 og 2016. Les mer

1079,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
«Statsforfatningen i Norge» er et standardverk innen norsk juridisk litteratur, og redegjør for de grunnleggende rettsreglene for vårt statsstyre. Den fremstiller og analyserer de vidtrekkende konstitusjonelle reformer som ble vedtatt gjennom grunnlovsendringene i 2014, 2015 og 2016.
Boken gir en bred innføring i rettsreglene for norsk statsstyre. At borgernes rettigheter i økende grad er blitt nedfelt i grunnlov og lov, har ført til en sterkere rettsliggjøring av politiske spørsmål. På denne måten har statsforfatningsretten også blitt et mer praktisk juridisk fag som advokater, forvaltningsjurister og dommere i større grad må forholde seg til.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
702
ISBN
9788215017648
Utgave
11. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
25 x 18 cm

Kunders vurdering

l
larerik – 11.07.2007

– Andenæs sin gamle klassiker om den norske statsforfatningen, skrevet under krigen, var i sin tid et praktverk fra en av norges fremste jurister. I dag er den forsøkt oppdatert av sivilombudsmann Arne Fiflet, med særlig fokus på rettens internasjonalisering gjennom EØS og andre konvensjonsforpliktelser. Man kan kanskje si at litt av Andenæs' "magiske penn" dermed forsvinner, men dette er vel uunngåelig. Et viktig verk uansett, med oversiktlige innføringer i samtlige av statsstyrets oppgaver. Dette er ikke bare en bok jurister bør lese - den som vil følge politikken og forstå hvordan landet styres (og hvem vil vel ikke det) har også nytte av å lese denne. Pensum ved juss-studiet i både Oslo, Tromsø og Bergen, samt ved en rekke samfunnsvitenskaplige stuider - for disse en uunnværlig bok.

D
DVN – 03.01.2007

– Andenæs skrev førsteutgaven av dette verket på dorull i fengsel under 2. verdenskrig, men fikk heldigvis sin kone til å overføre verket til skrivemaskin etter at han slapp ut. Verket er etter min mening blitt et av de mest sentrale og interessevekkende rettsvitenskapelige verk innenfor norsk juridisk litteratur, ved siden av "Alminnelig strafferett", "Rettsgrunnlag og standpunkt", "Knophs oversikt over norsk rett" og Eckhoffs "Rettskildelære". Språket i boken er korrekt antrukket, lettforståelig, løper fint mellom linjene. Man må berømme Fliflet for å klare å vekke leserens interesse for et såpasst innfløkt område som forfatningsretten. Er du interessert i Grunnloven, hvilke oppgaver og funksjoner Stortinget har og ikke minst hva regjeringen bedriver er denne boken en herlig innføring.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Statsforfatningen i Norge:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv