Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Solenoid

roman

«Hvis det første diktet mitt, Fallet, hadde blitt velvillig mottatt på møtet i Månekretsen den fjerne novemberdagen, ville jeg kanskje ha hatt ti bøker med navnet mitt på permen, romaner og dikt og essays og akademiske avhandlinger, jeg ville kanskje ha vært i lærebøkene og ville ha blitt invitert til bokmesser i fjerne nordiske land. Les mer

599,-
Sendes innen 3 virkedager
«Hvis det første diktet mitt, Fallet, hadde blitt velvillig mottatt på møtet i Månekretsen den fjerne novemberdagen, ville jeg kanskje ha hatt ti bøker med navnet mitt på permen, romaner og dikt og essays og akademiske avhandlinger, jeg ville kanskje ha vært i lærebøkene og ville ha blitt invitert til bokmesser i fjerne nordiske land.»

Mircea Cartarescu slo gjennom som lyriker allerede på det første møtet han deltok på i den berømte «Mandagskretsen» for studentene ved universitetet i Bucuresti høsten 1976, og leste opp diktet Fallet. Men hva om diktet hans hadde blitt slaktet?

Solenoid er en kontrafaktisk roman som utforsker en .alternativ virkelighet. Handlingen er satt til et drømmeaktig Bucuresti, hvor det rundt byen ligger underjordiske solenoider, med en stor en i midten, som kan få mennesker og alt annet til å levitere. Romanen er formet som et manuskript av en som ikke ble forfatter. Hovedpersonen, som underviser på en barneskole, fremstår som en variant av Cartarescu. Han har et anstrengt forhold til jobben og ser etter en vei ut av verdenen vi lever i.

Solenoid er et enestående litterært verk fra en av vår tids største forfattere, som flere ganger har vært både på bokmesser, litteraturfestivaler og lanseringer i våre - fjerne - nordiske land.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
749
ISBN
9788256023547
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Solenoid
Format
22 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Solenoid:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Rebell
169,-

Rebell

Pénélope Bagieu
Innbundet 
169,- 299,-
 
Bibelen
Ny!

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
655,- 749,-
 

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 
Monica
Ny!

Monica

Daniel Clowes
Innbundet 
290,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv