Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Korte svar på store spørsmål

«Hvis menneskeheten skal kunne fortsette å eksistere i enda en million år, så ligger vår fremtid i å våge seg ut der hvor ingen har reist før oss.»

Er tidsreiser mulig? Vil vi overleve på jorda? Blir kunstig intelligens smartere enn oss? Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Sendes innen 1 virkedag

«Vår verden kommer utvilsomt til å forandre seg enormt i løpet av de neste 50 årene. Vi kommer til å finne ut hva som skjedde ved big bang. Vi kommer til å forstå hvordan livet oppsto på jorda. Vi vil kanskje til og med kunne finne ut av om det finnes liv andre steder i universet.»

Hawking deler sine siste tanker om de virkelig store spørsmålene i universet med oss i Korte svar på store spørsmål. Finnes det en Gud? Hvordan begynte det hele? Finnes det andre intelligente vesener i universet? Kan vi forutsi fremtiden? Hva finnes inne i et svart hull? Hvordan kan vi forme fremtiden?

PÅ SPORET AV UNIVERSETS MYSTERIER
Den banebrytende vitenskapsmannen Stephen Hawking har utvidet vår forståelse av universet og avslørt noen av dets største mysterier. De grensesprengende teoriene hans førte ham til rommets yttergrenser, og Hawking hadde alltid troen på at vitenskapen kunne brukes også til å løse problemene på vår egen planet.

UTVALGTE SPØRSMÅL OG SVAR
Denne posthumt utgitte boka er det siste Stephen Hawking jobbet med før han døde. I løpet av sin karriere fikk Hawking stadig forespørsler fra både forskere, politikere, næringslivsledere og mange andre om å dele sine tanker omkring aktuelle «store spørsmål». Han svarte, i form av intervjuer, foredrag, lengre tekster eller spesifikke svar og samlet alt i et enormt, privat arkiv og var i gang med å utarbeide dette til en bok da han døde.

HVOR ER VI PÅ VEI?
Bredt anlagt, glødende engasjert og gjennomsyret av hans tørrvittige sans for humor er denne siste boken fra en av historiens skarpeste hjerner også den der han går lengst i å dele sine personlige tanker om de utfordringene vi står overfor som menneskehet, og hvor vi – på vår planet – er på vei.

Boka har forord av Eddie Redmayne, skuespilleren som vant en Oscar for sin fremstilling av Stephen Hawking i storfilmen om hans liv, «The Theory of Everything», og innledning av nobelprisvinner i fysikk, Kip Thorne. Etterordet er skrevet av Hawkings datter, forfatteren Lucy Hawking.

Les Hawkings svar på blant annet disse spørsmålene:

  • Vil kunstig intelligens bli smartere enn oss?
  • Vil vi kunne overleve på jorda?
  • Bør vi kolonisere verdensrommet?
  • Er tidsreiser mulig?
  • Kan vi forutsi fremtiden?
  • Hva finnes inne i et svart hull?
  • Finnes det intelligent liv andre steder i universet?
  • Hvordan begynte det hele?

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
239
ISBN
9788253040752
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Brief answers to the big questions
Format
21 x 14 cm
Nr
8133662

Om forfatteren

STEPHEN HAWKING (1942–2018) var professor ved senteret for teoretisk kosmologi ved Universitetet i Cambridge. Til tross for muskelsykdommen ALS, som gjorde ham multihandikappet mesteparten av sitt liv, har Hawking publisert over 200 vitenskapelige arbeider i tillegg til de populærvitenskapelige bøkene han skrev for et bredt publikum. Kjente titler i norsk oversettelse er klassikeren Univers uten grenser (A Brief History of Time, 1988), Svarte hull, babyuniverser og andre essays (1993), Universet i et nøtteskall (2001) og Vårt utrolige univers (2005). I 2018 kom hans siste bok post humt, Korte svar på store spørsmål.

Medlemsblad

 

Anmeldelser

«Hvis menneskeheten skal kunne fortsette å eksistere i enda en million år, så ligger vår fremtid i å våge seg ut der hvor ingen har reist før oss.»

Stephen Hawking

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Korte svar på store spørsmål:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Tid

Carlo Rovelli
Innbundet 
318,- 349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv