Til bords med de mektige - Tove Gravdal

Til bords med de mektige

historien om Norge og FNs sikkerhetsråd

«Det er rett og slett bemerkelsesverdig å skrive en så god bok om et tilsynelatende så kjedelig tema. (...) På grunn av koronakrisa er boka framskyndet. Den synes også å ha blitt trykket på rekordtid ettersom covid-19-pandemien også har fått plass. Et stort pluss til forlaget for denne aktualiteten.»

, Dagbladet Terningkast 5
FNs sikkerhetsråd er verdens mektigste møteplass. Det har makt til å starte kriger og kan gripe inn i staters indre liv. Rådet er et barometer for det internasjonale samarbeidsklimaet, som er temmelig dårlig idet FN runder 75 år. Les mer
Vår pris
199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

FNs sikkerhetsråd er verdens mektigste møteplass. Det har makt til å starte kriger og kan gripe inn i staters indre liv. Rådet er et barometer for det internasjonale samarbeidsklimaet, som er temmelig dårlig idet FN runder 75 år. Norge har vært medlem fire ganger og forbereder seg til en femte toårsperiode fra januar 2021. Men polariseringen mellom vetomaktene i rådet gjør at det blir krevende å være ett av de ti valgte medlemslandene. Hva kan Norge lære av tidligere perioder i rådet? Hva blir de største utfordringene i 2021-22? Journalist Tove Gravdal svarer på slike spørsmål i Til bords med de mektige. Boken er også en innføring i Sikkerhetsrådets historie og funksjon, og er et nyttig redskap for alle som vil vite mer om en av verdens mest fascinerende institusjoner. Tove Gravdal (født 1963) har vært journalist og redaksjonssjef i Morgenbladet fra 2008 til 2020. Hun har tidligere jobbet i Aftenposten, blant annet fra Paris i to perioder på 1990- og 2000-tallet. Hun har laget tv-dokumentarer og vært valgobservatør i flere land. Hun er mye brukt som kommentator og foredragsholder om internasjonale forhold. I 2002 var hun presseråd ved den norske FN-delegasjonen i New York. Samme høst utga hun boken Ett år i Champagne. Vinen. Folket. Regionen. (Damm & Søn).
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Jan-Erik Smilden, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Spartacus
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788243013568
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB
Filstr: 2.4 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger