Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Fortrolighet

«En ny bok du absolutt må lese i sommer ... I denne thrilleren av en roman, som forteller om en tolk som forlater New York til fordel for Haag og den internasjonale domstolen, er det tydelig at det er mer enn bare språk som forsvinner i oversettelsen ...»

TIME

En tolk flytter til Haag for å jobbe for den internasjonale domstolen, men kanskje like mye for å komme seg unna et New York hun ikke lenger er fortrolig med. Med like mange språk som identiteter å sjonglere, leter hun etter et sted hun endelig kan kalle et hjem. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
En tolk flytter til Haag for å jobbe for den internasjonale domstolen, men kanskje like mye for å komme seg unna et New York hun ikke lenger er fortrolig med. Med like mange språk som identiteter å sjonglere, leter hun etter et sted hun endelig kan kalle et hjem.
Hun trekkes raskt inn i eskalerende personlige intriger: Elskeren Adriaan er separert fra kona, men har ikke egentlig viklet seg løs fra ekteskapet. Venninnen Jana er vitne til noe som tilsynelatende er blind vold, en hendelse tolken blir stadig mer besatt av etter hvert som hun også blir kjent med offerets søster. I tillegg blir hun trukket inn i et eksplosivt politisk drama etter at hun blir spurt om å være tolk for en tidligere president anklaget for krigsforbrytelser.

Stillferdig men lidenskapelig konfronterer hun makten, volden og kjærligheten, både i hennes intime relasjoner, og i arbeidet ved domstolen. Hun presses stadig nærmere stupet, der svik og bedrag truer med å overmanne henne og hun tvinges til å finne ut hva slags liv hun egentlig vil leve.
Kanskje kan man si at alle bøker i bunn og grunn handler om språk og kommunikasjon, men i Fortrolighet utforsker Katie Kitamura hvordan mening og intensjon blir skapt, tolket og forstått, og nettopp hvordan fortrolighet og nære forbindelser spiller inn i denne kommunikasjonen. Kitamura imponerer i denne romanen idet hun makter å kle utforskningen av språket og dets grenser med intensiteten og uroen til en thriller.

Den amerikanske forfatteren og kritikeren Katie Kitamura (f. 1979) debuterte med den kritikerroste romanen The Longshot i 2009, etterfulgt av Inn i skogene i 2012 (Pelikanen 2013). I 2017 kom så En separasjon, men det kanskje først med årets roman Intimacies / Fortrolighet, som ble valgt ut som en favoritt av Barack Obama i hans lesekampanje sommeren 2021, og som har blitt nevnt som en av 2021s beste bøker i en lang rekke aviser, at Kitamuras endelige kommersielle gjennombrudd er et faktum.

På langlista til US National Book

Detaljer

Forlag
Pelikanen
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
218
ISBN
9788283831276
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Intimacies
Format
21 x 13 cm

Anmeldelser

«En ny bok du absolutt må lese i sommer ... I denne thrilleren av en roman, som forteller om en tolk som forlater New York til fordel for Haag og den internasjonale domstolen, er det tydelig at det er mer enn bare språk som forsvinner i oversettelsen ...»

TIME

«Barack Obamas summer reading pick er en urovekkende roman om moralske dilemma.»

Washington Post

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fortrolighet:

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
363,- 399,-
Fri
229,-

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
229,- 399,-
 

Lucy

Jamaica Kincaid
Innbundet 
363,- 399,-
 

M

Antonio Scurati
Innbundet 
436,- 479,-
 
Villdyr
3 for 2

Villdyr

Håkon Marcus
Innbundet 
169,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv