Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Utrenskning

Sofi Oksanens prisbelønte roman Utrenskning er en åndeløst spennende fortelling om to kvinner som forfølges av sin egen skambelagte fortid og den mørke, uuttalte historien som binder dem sammen. Aliide Truu er en gammel kvinne som har fått sine hender svertet av forbrytelsene hun begikk under sovjettiden. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
Sofi Oksanens prisbelønte roman Utrenskning er en åndeløst spennende fortelling om to kvinner som forfølges av sin egen skambelagte fortid og den mørke, uuttalte historien som binder dem sammen. Aliide Truu er en gammel kvinne som har fått sine hender svertet av forbrytelsene hun begikk under sovjettiden. Hun får selskap av Zara, et ungt trafficking-offer som søker tilflukt i Aliides hjem på landsbygda. Etter hvert som de to kvinnene nærmer seg hverandre og forbindelsene mellom dem avdekkes, begynner et tragisk og komplekst familiedrama om rivalisering, begjær og tap å utspille seg - en historie med røtter tilbake til de verste årene av den sovjetiske okkupasjonen.

Utrenskning er den andre romanen i Estlandskvartetten - en serie som skildrer splittelsen og annekteringen av Europa gjennom øynene til kvinnene som så det skje. Deres kamp for frihet og overlevelse blir synonymt med skjebnen til en nasjon som knaker i sammenføyningene under et undertrykkende system.

Medlemsvurdering:
Dette er en sterk bok du vil huske lenge etter du har lest. Ikke noe lettvint bok du tar med på stranden, men en bok å tenke over og lære av. Handlingen foregår både på en liten gård i Estland under tiden før og under andre verdenskrig, og i Russland, Tyskland og Estland i vår tid. Det kan virke langt mellom stalins propaganda og sexhandel i moderne tid, men fellesnevneren er hvordan kvinner undertrykkes og prøver å finne en utvei i en håpløs situasjon. De to hovedpersonene, Aliide og Zara tar begge valg som er svært drastiske men som kan forsvares utifra situasjonen de er kommet i. Dette er en stor roman som vil gjøre dypt inntrykk på deg, og du vil også lære mer om de baltiske stater under 2 verdenskrig.

H.

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
332
ISBN
9788248935759
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Puhdistus
Format
20 x 13 cm
Serie
Estlandskvartetten 2

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

H
H. – 12.12.2010

– Dette er en sterk bok du vil huske lenge etter du har lest. Ikke noe lettvint bok du tar med på stranden, men en bok å tenke over og lære av. Handlingen foregår både på en liten gård i Estland under tiden før og under andre verdenskrig, og i Russland, Tyskland og Estland i vår tid. Det kan virke langt mellom stalins propaganda og sexhandel i moderne tid, men fellesnevneren er hvordan kvinner undertrykkes og prøver å finne en utvei i en håpløs situasjon. De to hovedpersonene, Aliide og Zara tar begge valg som er svært drastiske men som kan forsvares utifra situasjonen de er kommet i. Dette er en stor roman som vil gjøre dypt inntrykk på deg, og du vil også lære mer om de baltiske stater under 2 verdenskrig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Utrenskning:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
393,- 449,-
Kniv
Ny!

Kniv

Salman Rushdie
Innbundet 
429,-
 

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
218,- 249,-

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv