Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Utrenskning

roman

Vinner av Nordisk Råds Litteraturpris 2010. En dag i 1992 finner den gamle kvinnen Aliide en forkommen ung jente på tunet utenfor huset. Aliide blir først urolig og skremt, men så vinner medfølelsen, og hun tar henne inn. Les mer

229,-
Paperback
Utsolgt
Vinner av Nordisk Råds Litteraturpris 2010. En dag i 1992 finner den gamle kvinnen Aliide en forkommen ung jente på tunet utenfor huset. Aliide blir først urolig og skremt, men så vinner medfølelsen, og hun tar henne inn. Slik møtes Aliide og Zara. Den eldste har levd hele sitt liv på gården i Vest-Estland, den yngste har vokst opp i det østligste Russland og har søkt lykken i Vest-Europa, men er nå på flukt fra menn som forfølger henne. Gradvis blir vi klar over hvilke bånd som forener de to kvinnene, og en fortelling om en familie som går i oppløsning når et samfunn får nye makthavere folder seg ut. Handlingen foregår dels under krigen og den sovjetiske okkupasjonen på førtitallet i Estland, dels på begynnelsen av nittitallet når et nytt Europa tar form etter murens fall.

Medlemsvurdering:
Dette er en sterk bok du vil huske lenge etter du har lest. Ikke noe lettvint bok du tar med på stranden, men en bok å tenke over og lære av. Handlingen foregår både på en liten gård i Estland under tiden før og under andre verdenskrig, og i Russland, Tyskland og Estland i vår tid. Det kan virke langt mellom stalins propaganda og sexhandel i moderne tid, men fellesnevneren er hvordan kvinner undertrykkes og prøver å finne en utvei i en håpløs situasjon. De to hovedpersonene, Aliide og Zara tar begge valg som er svært drastiske men som kan forsvares utifra situasjonen de er kommet i. Dette er en stor roman som vil gjøre dypt inntrykk på deg, og du vil også lære mer om de baltiske stater under 2 verdenskrig.

H.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
332
ISBN
9788249511273
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Puhdistus
Format
20 x 13 cm
Nr
8123101
Priser
Nordisk Råds litteraturpris 2010

Kunders vurdering

H
H. – 12.12.2010

– Dette er en sterk bok du vil huske lenge etter du har lest. Ikke noe lettvint bok du tar med på stranden, men en bok å tenke over og lære av. Handlingen foregår både på en liten gård i Estland under tiden før og under andre verdenskrig, og i Russland, Tyskland og Estland i vår tid. Det kan virke langt mellom stalins propaganda og sexhandel i moderne tid, men fellesnevneren er hvordan kvinner undertrykkes og prøver å finne en utvei i en håpløs situasjon. De to hovedpersonene, Aliide og Zara tar begge valg som er svært drastiske men som kan forsvares utifra situasjonen de er kommet i. Dette er en stor roman som vil gjøre dypt inntrykk på deg, og du vil også lære mer om de baltiske stater under 2 verdenskrig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Utrenskning:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv