Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Aldri fucke opp

"Her møter vi et tidsbilde fra dagens Sverige som er skremmende og fascinerende på samme tid. Med stø hånd bruker han gatas sjargong. Uvant til å begynne med, befriende troverdig mot slutten av boka."

Trønder-Avisa

Andre bok i Stockholm Noir-triologien.

I Stockholms underverden finnes ikke noe politi. Der regjerer andre makthavere. Det finnes bare én vei. Hindringer ryddes hensynsløst unna. Vil man opp og fram, må man respektere sjefen, Radovan Kranjic. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Andre bok i Stockholm Noir-triologien.

I Stockholms underverden finnes ikke noe politi. Der regjerer andre makthavere. Det finnes bare én vei. Hindringer ryddes hensynsløst unna. Vil man opp og fram, må man respektere sjefen, Radovan Kranjic. Politimannen Thomas Andrén angriper systemet - forstadsgutten Mahmud al-Askori vil diktere betingelsene selv - leiesoldaten Niklas Brogren starter krig mot samfunnet.

Alle dras inn i Radovans gravitasjonfelt. Ingenting er umulig, alt er til salgs - men prisen kan bli høy, altfor høy.

Inspirert av James Ellroy skaper Jens Lapidus en egen genre, Stockholm Noir. Boken er skrevet i en hardkokt amerikansk stil, og perspektivet er totalt the bad guys. Jens Lapidus (f 1974) er bosatt i Stockholm. Han er jurist ved et av Sveriges ledende advokatbyråer.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
537
ISBN
9788202324223
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Aldrig fucka upp
Format
19 x 12 cm
Serie
Stockholm noir 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Her møter vi et tidsbilde fra dagens Sverige som er skremmende og fascinerende på samme tid. Med stø hånd bruker han gatas sjargong. Uvant til å begynne med, befriende troverdig mot slutten av boka."

Gunn Magni Galaasen, Trønder-Avisa

" (...) Lapidus bygger med stødig hånd en solid intrige. (...) Man kan ikke annet enn å la seg imponere av energien i denne kraftfulle krimmen."

Sindre Hovedenakk, VG

"Jeg tar kanskje munnen for full, men jeg våger påstanden; Jens Lapidus er for tiden Nordens beste kriminalforfatter. Hans tidsbilde fra dagens Sverige er så detaljrikt, så intens, så skremmende og så innsiktsfullt at leseren er og blir hekta."

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

"Aldri fucke opp er en riktig god roman om livet på skyggesiden i Stockholm. (...) I likhet med den første boken er storbyens underverden, mafia og narkotika sentrale element. Disse temaene skildrer Lapidus med meget stor troverdighet (...) Konklusjon: En uvanlig leseopplevelse som anbefales."

Frank Brandsås, Hamar Arbeiderblad

"Jens Lapidus skriver med et svært direkte språk, og det virker som han har veldig god oversikt over Stockholms kriminelle miljøer og sjargong. Boka gjør sterkt inntrykk, ikke bare fordi den er spennende, men mest fordi den er troverdig."

Kurt Hanssen, Dagbladet

"Ubehaget tar deg i Jens Lapidus' mørke Stockholm Noir-trilogi der vi nå er ved bok to Aldri fucke opp."

Arne Guttormsen, Vårt Land

Kunders vurdering

H
H – 26.07.2010

– Trilogien "Stockholm Noir" fortsetter etter suksessen "Cash" med "Aldri fucke opp". Bokens handling foregår fortsatt i Stockholm, og preges fortsatt av en mørk, dyster og uforutsigbar undergrunnsverden. Enkelte av rollefigurene fra "Cash" er ikke å finne i "Aldri fucke opp", men flere blir med oss videre. Blant annet er juggene Rado, Stefanovic og flere andre med. Nytt i denne boken er at leseren får innblikk i større grad av korrupsjon i det offentlige, når Lapidus introduserer politimannen Thomas Andrén, som kommer over et brutalt drap. Under etterforskningen oppdager Andrén at rapporter fra drapet endres, og han mottar trusler for å stoppe etterforskningen. Andrén vikles raskt inn i et nett der man raskt forstår at Rado styrer med jernhånd. Boken er fortsatt skrevet på glimrende vis. Dette er ekte hardbarket action. De som var store fan av "Cash" vil kanskje savne den noe lekne fortellingen, men glamouren rundt JW og Stureplan-bratsene. Dette er en noe mer dyster historie, men likefullt svært god. Anbefales!

T
TE – 03.05.2010

– Dette er Jens Lapidus' andre bok om Stockholms underverden, og det er rystende historier han forteller. Jeg likte den første boka, "Cash", veldig godt, og synes at denne boka klarer å følge opp dette på en utmerket måte. Språket er det samme, med korte setninger og tøffe beskrivelser av de hardbarkede kriminelle miljøene. Og spenningen er også god der vi møter igjen flere av de samme personene som i den første boka. Palme-mordets innblanding er kanskje en liten bærtur, men dette er jo fiksjon så hvorfor ikke. Jeg gleder meg stort til å lese den tredje boka i serien når den kommer ut. Likte du "Cash", kommer du garantert til å like denne boka også!

T
T – 18.07.2009

– Dette er Jens Lapidus andre bok om Stockholms underverden, og det er rystende historier han forteller. Jeg likte den første boka, "Cash", veldig godt, og synes at denne boka klarer å følge opp dette på en utmerket måte. Språket er det samme, med korte setninger og tøffe beskrivelser av de hardbarkede kriminelle miljøene. Og spenningen er også god der vi møter igjen flere av de samme personene som i den første boka. Palme-mordets innblanding er kanskje en liten bærtur, men dette er jo fiksjon så hvorfor ikke. Jeg gleder meg stort til å lese den tredje boka i serien når den kommer ut. Likte du "Cash", kommer du garantert til å like denne boka også!

G
Glad i bøker – 12.06.2009

– Boka "Aldri fucke opp" forgår i Stockholms underverden. Her er det ikke politiet som ruler, men fullt av hensynsløse gangstere. Her ryddes det opp innad i miljøet. Vi møter Mahmud med innvandrerbakgrunn, Niklas som har vært leiesoldat og som starter sin egen private krig og Thomaa som er politimann og ønsker å gjøre en innsats mot alt dette. I starten på boka synes jeg at det var litt vanskelig å finne sammenheng da det hopper fra person til person, men etterhvert dras det mer sammen. Det er ei spennende og litt spesiell bok. Det er skremmende å vite at noe av dette foregår i virkeligheten.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Aldri fucke opp:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
99,- 399,-
X
Ny!

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-
 
Mr Én
Ny!

Mr Én

Jens Lapidus
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dalen

Bernard Minier
Paperback 
199,-
Arr
Ny!

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-

1794

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
345,- 379,-

Logg inn

Handlekurv