Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Lotus blues

«'Lotus blues' er en sjarmerende og gatesmart lek med den hardkokte sjangeren.»

Tom Egeland, VG

En desperat mann henvender seg på advokat Martin Benners kontor og ber om hjelp til å renvaske sin søster for mord på fem personer. Det er bare det at søsteren er død.
Det regner den dagen alt går galt. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En desperat mann henvender seg på advokat Martin Benners kontor og ber om hjelp til å renvaske sin søster for mord på fem personer. Det er bare det at søsteren er død.
Det regner den dagen alt går galt. En desperat mann henvender seg på advokat Martin Benners kontor og ber om hjelp til å renvaske sin søster, som er dømt for mord. Det er bare det at søsteren er død. Før hun tok sitt eget liv, erkjente hun seg skyldig i fem drap. I avisene kalles hun tidenes seriemorder og har fått kallenavnet Sara Texas. Broren vil kjempe for hennes uskyld og samtidig finne sønnen hennes, Mio, som er sporløst forsvunnet.

Martin Benner har det meste; karriere, kvinner og en liten datter. Men han har også svakheter. Og mest av alt har han utfordringer. I jakten på sannheten gjør han en alvorlig feilvurdering. Plutselig blir han en liten brikke i et farlig spill, der han til slutt tvinges til å ta et grusomt valg.

Lotus blues er den første av to bøker om advokat Martin Benner.

«Med Lotus blues skriver svenske Kristina Ohlsson seg rett inn i tradisjonen til amerikanerne Raymond Chandler og Dashiell Hammet - med en touch av nordic noir.» Tom Egeland, VG

«Jeg lengter allerede etter oppfølgeren.» Aftonbladet

«Disse 430 sidene kommer til å stjele nattesøvnen din. Ikke fordi du får mareritt, men fordi du vil lese til siste slutt før du legger deg.» Mariestadstidningen

«Den hardkokte stilen er kul, Benner er interessant, og handlingen holder et høyt tempo.» Borås Tidning

«Intrigen, språket, spenningen og det rike persongalleriet. Alt stemmer. Lotus blues er en uhyre velkomponert krim.»

Östgöta Correspondenten

«Historien er hardkokt, intrikat, men ikke vanskelig å følge. Kristina Ohlsson skriver godt, direkte og ukomplisert.» Norran

«Da jeg anmeldte Kristina Ohlssons forrige bok på norsk, Papirgutten (Tara 9/2014) og ga den 5, gledet jeg meg til å følge den svenske krimforfatteren videre. I Lotus Blues har hun skapt en ny uforglemmelig gjennomgangs igur i en hardkokt krim med skråblikk til amerikansk krim og Raymond Chandlers helt, Philip Marlowe. Historien er elegant, med innslag av selvironi på sjangerens vegne, og veldig spennende. Jeg kommer garantert tilbake med anmeldelse av bok nr. 2.» Anne Schäffer, TARA

Medlemsvurdering:
Fantastisk spennende bok, som er nærmes umulig å legge fra seg. Milos Blues følger rett etter i handling og er like spennende og med overraskende plott.

Lena Praefcke

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205479142
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Lotus blues
Serie
Martin Benner 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«'Lotus blues' er en sjarmerende og gatesmart lek med den hardkokte sjangeren.»

Tom Egeland, VG

Kunders vurdering

M
Marit Nygaard – 12.10.2017

– Jeg pleier sjelden fullføre bøker dersom jeg mister interessen etter drøyt 100 sider. Gjorde et unntak siden jeg kjøpte både denne og oppfølgeren, Mios blues, i samme slengen (på salg, heldigvis) - og pga den rosende omtalen. Noe annet enn klisjeer, urealistisk plot og banale karakterer måtte det vel være? Nei, det var ikke det. Denne gikk i søppelkassen - oppfølgeren også, ulest.

L
Lena Praefcke – 06.10.2016

– Fantastisk spennende bok, som er nærmes umulig å legge fra seg. Milos Blues følger rett etter i handling og er like spennende og med overraskende plott.

E
Eva M Ballo – 15.08.2016

– Spennende bok, men med et litt usannsynlig plott.

E
Else-Grethe – 03.06.2016

– Ganske bra.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lotus blues:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv