Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

1222

kriminalroman

Etter en dramatisk togavsporing ved Finse er en liten gruppe mennesker stengt inne på et hotell i en apokalyptisk snøstorm. Konfliktene mellom de overlevende eskalerer mens stormen hamrer løs på den utsatte bebyggelsen. Les mer

229,-
Sendes innen 3 - 10 dager
Etter en dramatisk togavsporing ved Finse er en liten gruppe mennesker stengt inne på et hotell i en apokalyptisk snøstorm. Konfliktene mellom de overlevende eskalerer mens stormen hamrer løs på den utsatte bebyggelsen. Ingen kan komme til unnsetning, og det finnes ingen vei ut av infernoet. Den første natten blir en mann funnet skutt og drept; en mediekåt og landskjent prest. Hanne Wilhelmsen, pensjonert etterforsker fra Oslo-politiet, trekkes inn i et kappløp med tiden, en drapsmann og den verste stormen i norske høyfjell siden menneskene begynte å registrere været. Hun taper første runde. Enda en Guds tjener blir drept: med en istapp tvers gjennom kroppen.

«Holts levende skildring av klaustrofobi, småkrangling og mobbens hysteri er like overbevisende som skildringen hennes av uværet utenfor.» The Guardian
«Når det gjelder plottet, beveger det seg med samme hastighet som det forulykkede toget, men i motsetning til toget sporer aldri Anne Holts fortellerkunst av.» The Independent
«Holt omskaper det klassiske lukkede roms mysterium til en moderne thriller.» The Times

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
340
ISBN
9788241957093
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
20 x 13 cm
Serie
Hanne Wilhelmsen 8

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

S
SHM – 25.03.2022

– Leste først boken nå, etter å ha fått den i gave. Den skulle nok bare forblitt ulest, for dette var lite spennende, rett og slett kjedelig lesning. Hele boken går med til langtrukne beskrivelser av persongalleriet side etter side, og spenningen man forventer å finne i en kriminalroman, den uteblir fullstendig.

g
geir Tore Ommundsen – 07.11.2016

– Historien er helt OK, men ikke mer. Ett mysterie som er vanskelig å få skikkelig tak på, persongalleri som er enda vanskeligere å få tak på. Historien går greit fremover, men der er endel ting som skurrer. Har selv besøkt Finse 1222 og det var vel derfor jeg ble interessert i boka. litt lite action og litt for tynn måte saken blir løst på ødelegger for meg. Men kan sbolutt leses.

B
Bjørn – 14.03.2016

– Midt på treet.

m
morta – 19.01.2010

– Dette er en av mine favorittfortellinger fra Anne Holt, fordi jeg elsker klassisk krim og denne fortellingen er litt lik skrivemåten og krimoppsettet til forfattere som blant andre Agatha Christie. Det er en isolert plass og man blir kjent med de mistenkte og man får en mysterium å løse. I denne historien er Hanne Wilhelmsen en del av en liten gruppe mennesker som blir stengt inn på et hotell. For når toget de reiste med sporer av må de søke ly for stormen på et hotell. Men ting går fort verre når man finner en prest drept. Dermed må Wilhelmsen nok en gang løse gåta. En veldig god fortelling, min favoritt blant Anne Holts bøker.

T
T – 10.04.2009

– Hanne Wilhelmsen er på vei til Bergen med toget da det sporer av og etterlater et par hundre passasjerer på et hotell på Finse i en forrykende snøstorm. Passasjerene blir innesperret der, og mystiske ting begynner å skje. Ikke bare ett men to mord skjer i løpet av kort tid, og Hanne Wilhelmsen starter, motvilllig, å nøste opp i trådene. Dette er et typisk lukket rom-mysterium, der du vet at morderen er blant passasjerene, og der du får bittesmå hint underveis som kan settes sammen til en løsning. Du blir så klart nysgjerrig på hvem som er morderen, og blir drevet til å lese videre, men jeg synes Holt her gjør for mye ut av den usympatiske personligheten til Wilhelmsen, noe som gjør at jeg som leser startet å irritere meg over henne. En helt ok bok, men synes at Anne Holt har skrevet mer spennende bøker tidligere

A
Anita – 24.08.2008

– Jeg startet på boken i morges, og ble ferdig med den i ettermiddag. Det må vel være ett godt tegn på at den er verdt å lese. Jeg hadde hørt mye negativt om den, og hadde labre forventninger. Men jeg ble positivt overrasket. Anne Holt har skrevet mye bedre før, men jeg syns hun klarte å holde spennningen oppe gjennom de døgnene vi befant oss på hotellet sammen med togpassasjerer, hotellansatte, tyske turister osv. Løsningen ble for meg en overraskelse, og det er jo ikke å forrakte. Det eneste jeg ble skuffet over er at jeg ikke følte jeg fikk en god nok story omkring personene i den bakerste vogna.

S
S – 06.08.2008

– Anne Holt er kanskje Norges ukronede krimdronning, da hennes bøker om Anne Wilhelmsen har blitt enormt populære, både i bokform og på film. Handlingen i denne boken legges til Finse, der et tog sporer av, med Hanne Wilhelmsen ombord. Sammen med de andre passasjerene blir hun innlosjert på et hotell, der en prest blir funnet drept og Wilhelmsen starter et kappløp mot en farlig skjebne og en storm utenfor som øker i styrke. Hovedpersonen er noe bisk og annerledes i denne romanen, og mysteriet man skal løse kan være noe vanskelig å bli klok på, og ikke på en spennende og engasjerende måte. I denne sjangeren holder ikke boken helt mål, men leseopplevelsen er helt grei og kan absolutt leses, da språket er godt og handlingen mer enn brukbar!

M
Mette – 30.04.2008

– Anne Holts historie om hendelsene som finner sted på Finse 1222 etter en dramatisk togavsporing, er på sett og vis ett klassisk "lukket rom-mysterium". Hanne Wilhelmsen har et relativt stort, men likevel begrenset antall mistenkte, når en morder etter hvert begynner å herje blant passasjerene som innlosjeres på hotellet etter ulykken. Holt balanserer på vellykket vis flere historier på en gang, og språket er fargerikt og beskrivende. Hanne Wilhelmsen, en bitter, tidligere politikvinne i rullestol, tilbringer nesten hele boka i hotellets resepsjon, hvilket lager en interessant ramme rundt historien. Jeg sliter likevel litt med å finne både hennes sinte karakter, og forvandlingen hun etter hvert ser ut til å gjennomgå, troverdig. Alt i alt en grei bok, som etter en litt treg start likevel leverer en brukbar leseropplevelse.

E
Ellen – 06.03.2008

– Toget fra Oslo til Bergen sporer av ved Finse, 1222 moh., i en forrykende snøstorm. Alle passasjerene, også de i fra den hemmelige togvogna, innlosjeres på hotellet i nærheten og er avskåret fra resten av omverdenen. I løpet av få netter blir to prester drept, og tidligere politietterforsker Hanne Wilhelmsen blir ufrivillig dratt inn i oppklaringsprossessen. I siste bok jeg leste om Wilhelmsen, ble hun skutt - og i denne sitter hun i rullestol og har en datter sammen med hennes nye samboer Nefis. Hun har blitt mer innesluttet, til tross for at hun trenger mer fysisk hjelp enn før. Likevel klarer hun å knytte til seg nære kontakter og medhjelpere i løpet av de få døgnene hun tilbringer på Finse 1222. Jeg liker at Anne Holt skriver i jeg-person. Det er nytt. Som leser får jeg førstehåndsopplysninger om hvordan Wilhelmsen resonnerer. Hun assosierer en del hendelser med Roald Dahl og Agatha Christie, og som "gammel" krimelsker liker jeg disse linjene. Likevel blir historien litt for lang og uten spenning. Det er måte på hvor lenge det er spennende å høre hva de spiser, orkanen Olgas ødeleggelser og hvor mye hotellgjestene/togpassasjerene lukter. I tillegg er forfatteren lusen på viktige ledetråder.

L
Lene – 17.12.2007

– Hanne Wilhemsen er på vei fra Oslo til Bergen. Like etter at toget har passert stasjonen på Finse sporer det av, og det blir helt umulig å komme seg videre. Samtidig øker vinden og snømengden betraktelig, og det ender med at alle togets passasjerer blir evakuert i hotellet på Finse. De fleste regner med at snøstormen vil gi seg ganske fort, de tar det med ro og ser på det hele med spenning, det er jo trossalt ikke hver dag man får oppleve en snøstorm på nært hold. Det viser seg snart at oppholdet kommer til å bli noe lenger enn forventet, og når så det ene dødsfallet etter det andre inntreffer blir det fort liv og røre blant gjestene. Boken er bra skrevet, og historien godt fortalt. Men jeg kan allikevel ikke si at jeg syntes boka var direkte spennende. Man skjønner ganske tidlig hvem morderen er, og det eneste som blir interessant da, er å se hvordan Hanne Wilhemsen klarer å bevise hvem morderen er. En helt grei bok, som sikkert vil falle i smak hos mange, men dessverre ikke helt hos meg.

t
tonemor – 19.11.2007

– Over 200 vidt forskjellige mennesker isolerte etter en togkollisjon. Orkanen Olga som raser vilt utenfor, som ingen har sett maken til før. 2 drap begått av en morder midt i blant dem, uten mulighet til å komme seg unna. Dette er noen av ingrediensene i Anne Holts krimbok 1222. På nær 300 sider har Anne Holt skrevet en fengende krimgåte, der mordet og oppklaringen foregår i det lukkede rom. Dette er en stilmessig endring fra tidligere bøker, som tydelig er inspirert av Agatha Christies klassikere. Boka har et spennende og rikt persongalleri med vidt forskjellige typer. Dette gjør "1222" levende, og leseren interesse holdes fast til siste side. Handlingen med ryktene om kongelige reisende i forbindelse med den siste vognen på toget, og mysteriet rundt denne blir kanskje en liten digresjon, men er samtidig veldig aktuell for vår egen tid. Oppklaringsscenen er glimrende, og selv om det ikke er så tydelige ledetråder i boka som ønsket, så kom man kanskje Hanne i forkjøpet og gjettet hvem morderen er likevel?

Oppdag mer

Bøker som ligner på 1222:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Strikk

Lene Holme Samsøe
Innbundet 
399,- 439,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv