Bare et barn

; Ingrid Vollan (Oppleser)

Serie: Wilma Lind 2

Hanne Kristin Rohde er i ferd med å utvikle seg til en knallgod krimforfatter. (...) Denne romanen er en regelrett page-turner.

, Fædrelandsvennen Terningkast 5
To barn blir funnet drept. Hvorfor har ingen meldt dem savnet? Med den nye romanen Bare et barn har Hanne Kristin Rohde skrevet en engasjerende spenningsfortelling med høy aktualitet. Les mer
Vår pris
199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Likene av to guttebarn blir funnet ved Frysja i Oslo. Det viser seg at guttene er drept, og det blir innkalt til pressekonferanse. Saken er dramatisk nok i seg selv, men pressekonferansen tar en høyst uventet og dødelig vending. Det blir avfyrt flere skudd, og en journalist og en politiadvokat blir drept. Hva er motivet for disse tilsynelatende tilfeldige drapene?

Dramaet er i gang fra første anslag. Med korte, intense setninger trekkes leseren inn i et drama som starter dypt inne i det store politihuset i Oslo. Nok en gang bruker den tidligere politiinspektøren Hanne Kristin Rohde sin grundige kunnskap til å bygge opp en troverdig og spennende kriminalhistorie, som åpner øynene inn i noe du ikke har tenkt på før.
Ole Martin Mortvedt, Politiforum

Barna ingen savner
Etterforskningen av skyteepisoden blir satt bort til et annet politidistrikt. Wilma kan konsentrere seg om drapet på de to guttene. Hvordan kan det ha seg at to brødre kan forsvinne og bli drept uten at noen melder dem savnet? Det tar tid å få etablert identiteten til guttene, men et tips fra journalist Martin Kvam tyder på at de kom til Norge fra Somalia sammen med storebroren sin. Broren sitter fengslet for smugling. Han har flere ganger etterlyst brødrene og har skrevet lange brev der han klager over at ingen ting blir gjort. Da han ble arrestert, ble brødrene plassert på et barneasylmottak. Der stopper alle spor. Wilma begynner å ane konturene av et annet Norge - et Norge som overrasker og sjokkerer henne. Hun må se etter løsninger og motiv også der det er upopulært å lete.

Usunn interesse
Wilma blir presset fra alle kanter. Hun erfarer raskt at ikke alle overordnede lar seg begeistre over framgang i etterforskningen, og hennes nærmeste overordnede gjør hverdagene til et minefelt. I tillegg får Martin Kvam henne til å føle seg ille til mote. Han kommer altfor nær etterforskningen - men kommer han også altfor nær Wilma? Hans interesse for saken, eller for henne, virker langt sterkere enn normalt. Samtidig er det åpenbart at han sitter på informasjon som de trenger for å få drevet etterforskningen framover.

Sterkt engasjement
Hanne Kristin Rohde var en markant og godt likt skikkelse i oslopolitiet. Som talsmann var det viktig å være saklig og objektiv. Men vi kunne ane et sterkt engasjement gjennom redegjørelsene fra sakene hun snakket om. Å skrive romaner er noe helt annet. Nå kan hun fritt formidle sitt sterke engasjement for ofrene. Bare et barn er en medrivende krim, godt snekret sammen av en som kan politiarbeid.

Rohde gir oss også en beretning fra norsk virkelighet, en beretning vi kanskje helst ikke vil høre. Bare et barn retter blikket mot de mange barna som stadig forsvinner fra norske asylmottak. Mange som ofre for menneskehandel, uten at norske myndigheter gjør tilstrekkelig for å avdekke fakta. Denne bakgrunnen tilfører en alvorlig klangbunn til en spennende og lettlest krim. Mot slutten får man nesten ikke vendt sidene fort nok - samtidig som man kjenner en klump i magen.

 

Fakta

Om forfatteren

Hanne Kristin Rohde er utdannet jurist og har tidligere ledet Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. I 2014 romandebuterte hun med salgssuksessen Mørke hjerter. Bare et barn er hennes andre kriminalroman.