Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Det svakeste ledd

kriminalroman

Første kriminalroman om psykolog Iselin Norman.

En pensjonert journalist blir drept på åpen gate i Oslo. Datteren hans, psykolog Iselin Norman, slår seg ikke til ro med politiets teori om at han var et tilfeldig offer. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Første kriminalroman om psykolog Iselin Norman.

En pensjonert journalist blir drept på åpen gate i Oslo. Datteren hans, psykolog Iselin Norman, slår seg ikke til ro med politiets teori om at han var et tilfeldig offer. Hun vet at faren hennes i lang tid har jobbet med en vanskelig og betydningsfull sak. Snart får hun også et mystisk hint om at hans død skyldes noe langt mer enn et tilfeldig ran. Iselin bestemmer seg for å følge trådene bakover, og oppdager at dette valget er en livsfarlig vei å gå. For å avdekke sannheten må hun tilbake til tungtvannsaksjonen på Rjukan under andre verdenskrig. For å forstå må hun avsløre familiens dypeste hemmelighet. Og for å overleve må hun vinne kappløpet mot Malteserordenen.

Medlemsvurdering:
Ingrid Berglund imponerer med en utrolig spennende historie! Boken er perfekt for alle som elsker mysterier og intriguer, men ikke ønsker en for dyster historie! Denne koste jeg meg skikkelig med, og synes alle karakterene var utrolig gøyale! "Det svakeste ledd" er virkelig en bok jeg ikke klarte å legge fra meg før jeg hadde lest den ferdig, og kan høyt anbefales!

Heidi Johansen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
382
ISBN
9788205593442
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
20 x 13 cm
Serie
Iselin Norman 1
Gyldendal pocket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

H
Heidi Johansen – 26.10.2023

– Ingrid Berglund imponerer med en utrolig spennende historie! Boken er perfekt for alle som elsker mysterier og intriguer, men ikke ønsker en for dyster historie! Denne koste jeg meg skikkelig med, og synes alle karakterene var utrolig gøyale! "Det svakeste ledd" er virkelig en bok jeg ikke klarte å legge fra meg før jeg hadde lest den ferdig, og kan høyt anbefales!

M
Mari Bergras – 26.10.2023

– Ingrid Berglund har levert en spenningsroman som holder deg fengslet fra første side til siste! Det svakeste ledd er en bok som tar deg med på en nervepirrende reise gjennom historie, mysterier og intriger, og det er definitivt en bok som bør stå øverst på leselisten til alle krimelskere og historieentusiaster! Det som virkelig skiller Det svakeste ledd fra andre krimromaner er Berglunds imponerende evne til å skape karakterer som føles autentiske og dypt menneskelige. Iselin Norman er en kompleks hovedperson, og man kan ikke unngå å bli revet med av hennes viljestyrke og dedikasjon i jakten på sannheten. Berglund har gjort grundig research, spesielt når det gjelder tungtvannsaksjonen, og dette skinner igjennom i detaljene og historiske beskrivelser. Det gir en autentisk følelse til romanen og gjør den enda mer engasjerende. En annen ting jeg elsket med Det svakeste ledd er spenningsnivået. Det er konstant og uforutsigbart, og hver gang du tror du har knekt koden, presenterer Berglund en ny vending som holder deg på kanten av stolen. Det svakeste ledd av Ingrid Berglund en enestående krimroman som fortjener all ros den kan få. Den kombinerer spenning, historie, mysterier og sterke karakterer på en måte som gjør den til en bok som vil holde deg oppe om natten, ivrig etter å lese neste side. Jeg kan ikke anbefale boken nok! Så kast deg ut i den, og nyt den fengslende reisen gjennom Iselin Normans søken etter sannheten. Berglund har levert en mesterverk som vil være en glede for enhver bokelsker.

T
Therese – 03.01.2008

– Dette er debutromanen til Ingrid Berglund. Hovedpersonen i boken er Iselin Norman som er psykolog (som er grunnen til at jeg ville lese boken, jeg studerer psykologi, og tenkte det ville bli moro å lese om en psykolog i en spenningsroman). Jeg var ikke helt overbevist i begynnelsen, men så tok boken et kraftig steg i riktig retning. Jeg levde meg helt inn i både handling og hovedperson. Boken har en gripende historie om Iselins far, og hans fortid, samtidig som handlingen holder et høyt spenningsnivå relativt tidlig i boken. En god debut, som absolutt anbefales, ikke bare for de som liker psykologi, men også for de som setter pris på spenning!

B
BackPacker – 20.02.2007

– "Det svakeste ledd" begynner med at en pensjonert journalist blir stukket ned og drept på åpen gate. Tilsynelatende en spontan handling av et menneske i pengenød, men ligger det noe mer bak? Datteren til drapsofferet er psykolog, og får en hilsen fra sin avdøde far gjennom avisen noen dager etter hans død. I løpet av kort tid blir hun klar over at ting ikke er som de ser ut som, og hun befinner seg plutselig midt oppe i en storpolitisk skandale av dimensjoner. Historien er spennende og tildels engasjerende, men på den andre siden veldig oppkonstruert og uvirkelig. Historien er god, men tar for mange enkle vendinger og bruker litt for mange klisjeer etter min smak. Og det er synd, for historien er intens og engasjerende. Dette kunne vært en riktig så god krimbok, men skuffer der den burde imponere.

M
Mayaya – 05.06.2006

– Ingrid Berglund gjør her en godt bestått debut med Det svakeste ledd. Historien, som skjer i dag, har meget sterke bånd til krigens dager på Rjukan. Med tungtvannsaksjonen og senkingen av båten Hydro på Tinnsjø, har Berglund lagt lista høyt, men gjennomfører med stil. Hovedpersonen (ei jente - bra!) Iselin Normann får ei gåte i hendene da faren dør. Den skal vise seg å være en fare for rikets sikkerhet, og her er det ingen man kan stole på! Alle er involvert, fra politiet til riksdekkende media. Boken er spennende, men gir også et godt historisk tilbakeblikk til hva som skjedde disse farlige februardagene for så lenge siden. Historisk sett har Berglund gjort en kjempejobb, for her er det aller meste basert på virkelige fakta! Det ene som trekker denne boken ned, er at språket er gjennomgående labert, men dette burde blitt tatt opp under redaksjonelt arbeid. Håper på mange spennende bøker fra denne kanten!

L
Line – 24.05.2006

– Debutanten Ingrid Berglund satser friskt med en historie der hovedpersonen Iselin blir virvlet inn i personlig og politisk dramatiske hendelser. Psykologen Iselin er nedbrutt etter farens mystiske død. Han var journalist og jobbet med en stor sak da han ble myrdet. Politiet tror det er et tilfeldig rovmord, men Iselin setter i gang sin egen etterforskning. I tillegg har hun kjærlighetssorg over til-og-fra-kjæresten Andreas, som er politimann. Det er en del usannsynligheter og logiske brister i krimfortellingen, men den kunne kanskje ha holdt mål med et bedre gjennomarbeidet språk. Her finner vi både skrivefeil og klisjeer. Replikker som: "Hvordan går det med oppklaring av det brutale mordet på faren min?" ligger dårlig i munnen. Bokas hoverperson er forståelig nok stadig på sammenbruddets rand, men her blir det i overkant mye følelsessnakk. Ingrid Berglund skal ha ros for å lage en del språklige bilder, men dessverre fungerer ikke alle like godt.

s
snylen – 27.03.2006

– Plottet tilspisser seg og kunne vært riktig spennende om det ikke hadde vært for det dårlige og overtydelige språket. Bildene er malplasserte og gjør ingenting for historien. Utrykk og preposisjoner er stadig brukt feil, sånn at teksten fremstår som dårlig oversatt. Det verste er imidlertid Iselins stadig kvernene indre dialog. Hun er psykolog og vi får hele tiden ta del i hennes selvanalyser, noe som fører til en jevn strøm av repetisjoner. De eneste lyspunktene er brevene fra Henrik Norman til sin datter, når han beskriver atomteknologi og krigshistorie glir språket bra.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det svakeste ledd:

Skred
Ny!

Skred

Sara Strömberg
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Matilda
3 for 2

Matilda

Roald Dahl
Innbundet 
99,- 279,-
Papirfly
3 for 2

Papirfly

Liv Gulbrandsen
Innbundet 
99,- 279,-
 

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv