Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Formørkelsen og dens lys

kriminalroman

Et nervepirrende mysterium fra en forblåst øy på Helgelandskysten -

I mars 2020 mottar true crime-forfatter Helene Paus et brev. Avsenderen er Louise Røed, en kreftsyk kvinne i Brønnøysund. Hun forteller om et overfall hun ble utsatt for tidlig på 90-tallet og retter beskyldninger mot den legendariske og myteomspunne Hollywood-regissøren Paal Ylvingen. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Et nervepirrende mysterium fra en forblåst øy på Helgelandskysten -

I mars 2020 mottar true crime-forfatter Helene Paus et brev. Avsenderen er Louise Røed, en kreftsyk kvinne i Brønnøysund. Hun forteller om et overfall hun ble utsatt for tidlig på 90-tallet og retter beskyldninger mot den legendariske og myteomspunne Hollywood-regissøren Paal Ylvingen. Ylvingen har de siste tjue årene isolert seg fra omverdenen på den forblåste øya Ytre Dunet på Helgelandskysten, der han fordriver tiden med å løpe og male bilder.

Paus går med på å undersøke saken, og finner etter hvert tegn som tyder på at det er mer som skjuler seg i Ylvingens fortid. Hun bestemmer seg for å reise nordover og ut i havgapet.

Formørkelsen og dens lys er en fortelling om galskap og skaperkraft, om hovmod og begjær, om menneskelig kunst og umenneskelige forbrytelser.

Anmelderne mener:

«Jørgen Brekke gir deg upåklagelig spenning mens en overgriper jages og korona-nedstengningen kryper stadig nærmere samfunnet. [...] Formørkelsen og dens lys er en spenningsroman som kan fylle opptil flere timer med underholdning.»

Leif Ekle, NRK

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Bokmål
ISBN
9788205569058
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Formørkelsen og dens lys
Serie
Helene Paus 2

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Formørkelsen og dens lys:

Skred

Sara Strömberg
Innbundet 
363,- 399,-
 

Høstdåd

Anders De la Motte
Nedlastbar lydbok 
139,- 169,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv