Furet/værbitt - Anne Holt

Furet/værbitt

Selma Falcks andre store sak : kriminalroman

Serie: Selma Falck 2

«Holt er en av våre aller fremste krimforfattere ... proff til fingerspissene når det gjelder å knytte tråder og hendelser sammen og har en egen evne til å komme opp med originale drapsmetoder.»

, VG
Anne Holts heltinne, Selma Falck, settes på harde prøver i Furet/værbitt. Hvordan havnet hun forslått, naken og alene i ei brennende hytte på vidda? Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Erlend Sørskaar, redaktør

Innhentet av virkeligheten

Justisministeren og hans familie prøver å ignorere netthets og annen uønsket oppmerksomhet som følger med jobben. Men selv for en av landets øverste ledere virker det umulig å stoppe ukulturens hat og løgner. Hvis man da ikke tar utradisjonelle midler i bruk. 
Midt i arbeidet med den nye kriminalromanen måtte enda en norsk justisminister trekke seg. Nok en gang er en Anne Holt-roman innhentet av virkeligheten. 

Det ser svært stygt ut når vi møter Selma Falck ved åpningen av boka. Hun bråvåkner i ei brennende hytte og kommer seg så vidt ut før den slukes av flammene. Selma husker ikke hvordan hun har havnet på hytta eller hvor hun og hytta befinner seg. Det eneste hun vet, er at hun er alene, naken, og at hytta tydeligvis er langt fra bebyggelse og andre mennesker. Så faller temperaturen og det begynner å snø. Oddsene for å overleve er ikke gode, selv for Selma Falck. 

Mens Selma kjemper mot skader og frost, sult og tørst, kommer minnene tilbake i brokker. Hun har ikke havnet på snaufjellet av fri vilje, forklaringen ligger et sted i det siste halvårets hendelser. 

Dramatisk bryllup
Selma Falck, stjerneadvokat, tidligere håndballspiller og, ikke minst, spilleavhengig, Anne Holts nye (anti-)helt har en brokete fortid. En fortid som har satt sine spor, blant annet ved at hun ikke lenger har kontakt med sin egen datter. Likevel blir hun invitert i datterens storslagne bryllup, ikke av datteren riktignok, men av sin kommende svigersønn, den kontroversielle samfunnsdebattanten Sjalg Petterson. Sjalg blir imidlertid ikke svigersønnen hennes spesielt lenge, allerede under bryllupsmiddagen faller han død om. En tragisk hendelse som politiet konkluderer skyldes serveringen og Sjalgs sterke nøtteallergi. 

Kostbar skandale
Det synes å være en forklaring som alle kan slå seg til ro med – unntatt Michelin-kokken Jesper Jørgensen, ansvarlig for maten i bryllupet. For ham og for restaurantens framtid er det en katastrofe. I et desperat forsøk på å redde restauranten og sitt eget rykte engasjerer han Selma for å undersøke hvordan brudgommen kan ha fått i seg de, for ham, livsfarlige nøttene for dermed å renvaske seg selv. 

«Sjalg blir imidlertid ikke svigersønnen hennes spesielt lenge, allerede under bryllupsmiddagen faller han død om.»

Justisminister i hardt vær
Motvillig tar Selma saken, og mens hun gjør seg enda mer upopulær hos datteren ved å nøste i svigersønnens gjøren og laden for å se om noen kan ha villet ham til livs, er landets justisminister i hardt vær. Han og familien blir, som andre samfunnstopper, utsatt for hets, både på nettet og på mer nærgående måter, og det er nesten ikke til å leve med. Bak den profesjonelle politikerfasaden brenner justisminister Tryggve Mejer etter å få has på ukulturen, og han har noen tanker om hvordan det kan gjøres. 

Men denne aksjonen, motaksjonen, må absolutt ingen få ferten av. 

Tar samfunnsutviklingen på kornet
Anne Holt har et usedvanlig skarpt øye på det som rører seg i samfunnet vårt. Med nyhvesset penn har hun igjen levert en medrivende og uhyre aktuell kriminalroman. Du kan trygt rigge deg til i godstolen og nyte noen timer i selskap med Selma Falck. 

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 397
ISBN: 9788205525474
Utgave: 1. utg.
Format: 23 x 15 cm
Nr: 8149690
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Anne Holt (f. 1958) er en av våre fremste og mestselgende forfattere. Siden debuten med Blind gudinne har hun solgt nærmere ti millioner bøker på verdensbasis. Hun har mottatt en rekke priser, blant annet Bokhandlerprisen og Rivertonprisen. Flere av bøkene hennes har blitt filmatisert, både for kino og tv. Holt er utdannet jurist og har arbeidet som politifullmektig, advokat og journalist. Hun har også vært justisminister i en periode. 

«Holt er en av våre aller fremste krimforfattere ... proff til fingerspissene når det gjelder å knytte tråder og hendelser sammen og har en egen evne til å komme opp med originale drapsmetoder.»

, VG

«Anne Holts siste krim er en skremmende god samtidskommentar.»

, Dagbladet

«... boka har altså noe såpass sjeldent i denne sjangeren som et konkret budskap. At dette budskapet er blitt enda mer aktuelt i tida mellom romanen ble skrevet til den nå er utgitt gjør den nærmest til en grøsser.»

, Dagsavisen

«Retorikken om og fra nettstedene 'Resett' og 'Sørlandsnyhetene' gjenlyder i boksidene. Å lage krim rundt dette overopphetede tema var godt timet!»

, Fædrelandsvennen